Hrvatska
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Smjena na čelu Narodnih novina, Ingoteh postao Gradnja, zaključen stečaj Zakupa obitelji Kerum…

17. Rujan 2021.
Darija Prša

Profesorica na VERN'u Darija Prša preuzela je poziciju predsjednice Uprave NARODNIH NOVINA umjesto Zlatka Hodaka. Silvija Žužul ušla je u Upravu umjesto Mate Regvara, a Rober Hirc jedini je član Uprave koji je dobio drugi mandat. Prša je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci obranila doktorsku disertaciju na temu 'Utjecaj upravljanja obrtnim kapitalom na profitabilnost malih i srednjih poduzeća u posttranzicijskom gospodarstvu', a sad će se i ovom temom baviti u većoj tvrtki.

Osječka tvrtka INGOTEH promijenila je naziv u GRADNJA.

Zaključen je stečaj za splitski ZAKUP. Tvrtka je od 2005. u vlasništvu obitelji Kerum. Jakov Kerum, nećak Željka Keruma, preuzeo ju je od Željka Maržića, a od 2012. vlasnica je Jakovljeva sestra Željka Kerum Topalušić. Stečajni postupak pokrenut je 2018., jer nije sklopljena predstečajna nagodba. Vjerovnici su tada prijavili potraživanja od 289 milijuna kuna. Stečaj je zaključen nakon što je sva imovina iz stečajne mase unovčena za manje od 30 milijuna kuna.

Vesna Zeneral-Matijašić nova je članica Uprave putničke agencije GULLIVER TRAVEL umjesto Alessandre D´Angelo.

KONČAR − MONTAŽNI INŽENJERING izbrisan je iz Sudskog registra nakon što je pripojen KONČAR − INŽENJERINGU ZA ENERGETIKU I TRANSPORT.

Tomislavu Hladiki opozvana je prokura u E.ONU HRVATSKA.

Vesna Štager nova je članica NO-a GEOPLINA umjesto Anite Kirn.

Suvlasnik SINTAKSE iz Splita Ivan Daidžić nije više u Upravi tvrtke, koju sad samostalno vodi drugi suvlasnik Petar Jelinčić. Treći manjinski suvlasnik je Ozren Bego, a većinski vlasnik je njemačka tvrtka VH AUSLANDSBETEILIGUNGEN.

Pero Vićan novi je član i predsjednik NO-a komunalne tvrtke SANITAT DUBROVNIK umjesto Nike Kapetanića koji ostaje u NO-u. Blaž Pezo zamjenik je predsjednika NO-a umjesto Ivana Majstorovića, a u NO je ušla i Lucija Miljanić Macan. Monika Saltarić i Marin Murati nisu više u NO-u.

Ante Bekavac novi je direktor BRODOGRADILIŠTA I MARINE iz Betine jer se suvlasnik Davor Slišković povukao se s direktorske pozicije i preuzeo prokuru.

Članovi NO-a CROATIA RECORDSA izrotirali su funkcije. Dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a Mario Kovač novi je predsjednik umjesto Drage Vidakovića, koji ostaje u NO-u, a dosadašnji član NO-a Igor Svilar novi je zamjenik predsjednika NO-a.

Tihomir Mihalj novi je predsjednik NO-a komunalne tvrtke UNIVERZAL iz Đakova umjesto Branka Kolaka. Njegov zamjenik je Marin Hrastović umjesto Tihane Duvnjak, a u NO su ušli i Marko Brataljević i Nikolina Petanjak umjesto Stjepana Feketea i Sanje Rogoz Šole.

Alen Runac opozvan je s direktorske pozicije u varaždinskoj komunalnoj tvrtki PARKOVI, a za privremenog direktora s mandatom od šest mjeseci imenovan je Marin Bašić, koji je već bio direktor prije Runca.

Dosadašnja članica NO-a novaljske komunalne tvrtke ARBUROŽA Spomenka Tamarut nova je predsjednica NO-a umjesto Ante Dabe. U NO su ušle Šimica Dabo, Martina Tauzer i Ksenija Palčić, a izašli su Tomislav Šuljić i Zlatko Vidas.

24. travanj 2024 02:26