Hrvatska
StoryEditor

U Hrvatskoj se suduje do zadnjega oslobođenoga

20. Lipanj 2021.
sudski vještaci

Dvojica generala (jedan bivši, drugi u mirovini) svojedobno su krenula pomoći dobrom prijatelju. Zasukala su rukave i krenula onako po starinski, ‘na ruke‘, miješati beton. Zvizdan je upeko, ali prijateljstvo je prijateljstvo. I vikendica u Novigradu uskoro je obnovljena.

Bilo je to prije 24 godine. U međuvremenu se uplela država i optužila svu trojicu za nezakonitosti, odnosno da nisu sami pljunuli u šake, nego da je znoj proliven samo na potpisivanje dokumenata kojima se odobrava plaćanje radova na vikendici od 1,1 milijun kuna.

Bilo je tu svakakvih presuda, a onda je cijela priča s Vladimirom Zagorcem, Matkom Kakarigijem i Antunom Šporerom prema dobrome starome hrvatskom običaju ovih dana otišla u zastaru. A tko zna kakav će biti epilog suđenja u kojem je na optuženičkoj klupi završio dvojac zbog prometne nesreće od prije deset godina na zagrebačkoj Trešnjevci u kojoj su poginuli majka i sin.

Vozač Porschea Cayennea Mladen Guštin, koji ih je pokosio dok su čekali zeleno na semaforu, u međuvremenu je umro. Prije nego što je naletio na njih, sudario se s vozilom drugooptuženoga Damira Strmečkog. Koji se sada, na novom suđenju koje kreće od početka, rekao da se ne osjeća krivim. Sad opet počinje saslušanje svjedoka i pregledavanje snimke nadzorne kamere… I tako unedogled: u Hrvatskoj se suduje do zadnjega oslobođenoga.

21. travanj 2024 02:08