Hrvatska
StoryEditor

Umro odvjetnik Tin Dolički, jedna od ključnih figura u priči o raspadu Agrokora

29. Rujan 2021.
Tin Dolički

Poznati zagrebački odvjetnik Tin Dolički i dugogodišnji predsjednik NK Lokomotiva preminuo je u 62. godini. Dolički je bio partner u odvjetničkom društva Bogdanović Dolički & Partneri, s više od 25 godina iskustva u savjetovanju i zastupanju domaćih i inozemnih stranaka u korporativnom pravu, javnim i privatnim preuzimanjima i spajanjima, bankarskom i financijskom pravu, pravu tržišta kapitala, postupcima pred regulatornim tijelima, kao i rješavanju trgovačkih sporova.

Zadnjih godina bio je eksponiran kao jedna od ključnih figura u priči o raspadu Agrokora. Dolički je bio zastupnik američkog fonda Knighthead Capital Management i pravni savjetnik prvog povjerenika u Agrokor Ante Ramljaka.  

Hrvatski partner Hogan Lovellsa, odvjetničke kuće iz Londona koja je za Knighthead izradila ugovor o najstarijem zajmu (roll-up kreditu) bilo je odvjetničko društvu Bogdanović, Dolički & Partneri pa je logično da je Dolički na prvoj sjednici vjerovničkog vijeća zastupao fond Knighthead Capital Management.

Doličkog se prozivalo za sukobu interesa jer je prvo zastupao Knighthead, a kasnije Agrokor pa se postavljalo pitanje čije je interese štitio kada je pisao zaštitne klauzule u ugovoru o roll up kreditu, Agrokorove ili njegova najpovlaštenijeg vjerovnika Knightheada fonda, za koji je radio do preuzimanja posla u Agrokoru.

Osim odvjetničke karijere, Dolički je više od 12 godina proveo na funkciji predsjednika nogometnog kluba Lokomotiva. Rođen je 1960. godine u Puli, Pravni fakultet u Zagrebu završio je 1985. godine, a u imenik Hrvatske odvjetničke komore upisan je od 1991. godine.

19. travanj 2024 03:21