Hrvatska
StoryEditor

Urbani depo - Kabina koja štedi vrijeme i čuva okoliš

11. Lipanj 2021.
DPD Kabine

Globalni trendovi rođeni u koroni prije ili kasnije dođu i kod nas. Jedan od njih koji je nastao među trgovcima jesu vanjske kabine za presvlačenje na svježem zraku. U Hrvatskoj nije riječ o vanjskim kabinama niti trgovcu već dostavnoj službi DPD Croatia koja je nedavno u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici otvorila prvi urbani depo za primanje i slanje pošiljaka. Globalna DPDgroup diljem Europe planira otvoriti 80 novih urbanih depoa pa tako u bližoj budućnosti i u većim hrvatskim gradovima na najatraktivnijim lokacijama.

- S obzirom na to da je dostava jedan od ključnih faktora u online trgovini, počeli smo razmišljati o tome što bi mogli učiniti da online kupcima olakšamo sam proces dostave i preuzimanja paketa. Također, uzimajući u obzir da je modna industrija dugo vremena bila vodeća niša u dostavi paketa (osim u proteklih godinu dana kada ju je zbog izvanrednih okolnosti s trona skinula hrana) te da primatelji u velikom obujmu online naručuju odjeću i obuću, došli smo na ideju koncepta kabine unutar mikro depoa gdje bi primatelji mogli preuzeti paket, otvoriti ga, pogledati te isprobati naručene artikle -  istaknuo je Igor Jakovljević, direktor DPD-a Croatia.

Na taj način primateljima se proces preuzimanja i povrata paketa olakšava. U slučaju da naručeni artikli nisu odgovarajući primatelji mogu vrlo jednostavno i brzo naručeno vratiti pošiljatelju na licu mjesta i na taj način uštediti vrijeme. DPD City depo je opcija za sve osobe koje se svakodnevno kreću centrom grada, bilo to poslovno ili privatno, jer osim što svoje pakete mogu putem aplikacije preusmjeriti i podići, istovremeno ih je iz depoa moguće poslati diljem Hrvatske, Europe i svijeta.

- Osim što smo pojednostavili sam proces preuzimanja i povrata paketa, ovim potezom čuvamo naš planet. Pospješujemo uspješnost dostave iz prvog pokušaja, čime smanjujemo broj potrebnih odlazaka na pojedinu adresu i ispuštanje štetnih emisija u atmosferu. Djelovanje u smjeru zelene dostave je dugogodišnja ambicija DPDgroup koju pokušavamo ostvariti na razne inovativne načine – priča Jakovljević, dodajući da osim održivih urbanih logističkih rješenja, DPD koristi održive metode dostave, poput električnih vozila, kargo bicikala, što je novost u floti te dostavu pješice.

16. travanj 2024 10:15