Hrvatska
StoryEditor

[VIDEO] Pogledajte kako će izgledati nova tvornica Carel Grupe u Labinu

18. Ožujak 2021.
Carel Adriatic nova tvornica u Labinu

Šest godina nakon otvorenja prve tvornice u Labinu talijanska Carel Grupa odlučila se tamo realizirati još jednu pet milijuna eura vrijednu investiciju. Gradit će tvornicu za proizvodnju električnih panela i ovlaživača koja bi trebala biti dovršena početkom iduće godine i otvoriti stotinu novih radnih mjesta.

Taj proizvođač rješenja za kontrolu klimatizacije, hlađenja i grijanja te sustava za ovlaživanje, čije je sjedište u Padovi, no, posluje po cijelom svijetu, 2015. godine preuzeo je proizvodne hale Benettona i u Poduzetničkoj zoni Vinež otvorio proizvodni pogon.

- Odlučili smo usmjeriti daljnji razvoj ovdje u Hrvatskoj gdje smo prvi put došli prije nekoliko godina. Odluka da se još jedna tvornica izgradi upravo u Labinu donesena je zbog toga što smo ovdje uspostavili čvrste temelje za naše poslovanje te će ih biti jednostavno primijeniti i na povećane kapacitetete - izjavio je direktor operacija Carel Grupe i predsjednik Uprave Carel Adriatica Pietro Rossato koji je prošlog tjedna s direktorom operacija za Hrvatsku Raffaelom Rossijem i labinskim gradonačelnikom Valterom Glavičićem javnosti predstavio novi investicijski projekt u Hrvatskoj.

Kazao je da će u novu tvornicu koja će se prostirati na 5.200 četvornih metara uložiti pet milijuna eura te da će biti namijenjena proizvodnji električnih panela i ovlaživača za koje imaju snažan plan rasta u Europi. Istaknuo je i da su već tijekom prošle godine započeli premještati proizvodnju panela za europske kupce iz Italije u Hrvatsku i da se ta odluka pokazala vrlo uspješnom.

- U tijeku su prve aktivnosti vezane za izgradnju nove tvornice, te očekujemo da ćemo ih uz podršku lokalne zajednice realizirati do početka sljedeće godine. Kada tvornica bude u funkciji, planiramo zaposliti do 100 novih zaposlenika, uz već više od 200 zaposlenih u postojećoj tvornici - ustvrdio je Rossato te naglasio da je nova tvornica u Labinu trenutno najveća Carelova investicija za povećanje kapaciteta u Europi.

U labinskom pogonu njihovi će kupci moći naručivati širok spektar iz kolekcije Carelovih proizvoda. U planu je da dio nove tvornice bude i showroom kako bi kupci mogli posjetiti tvornicu, razgledati proizvodnju i čitav raspon proizvoda koji se u njoj proizvode.

- Planiramo da će se dvije tvornice u Labinu, kad budu potpuno funkcionalne, po kapacitetu izjednačiti s tvornicom u našem sjedištu, što znači da je i sa strateške strane ova investicija iznimno važna. Nova tvornica pružit će nam priliku da i dalje doprinosimo lokalnoj zajednici, prvenstveno zbog radnih mjesta koja će se otvoriti i omogućiti našim postojećim zaposlenicima da se razvijaju i napreduju, ali i onima koji se trenutno školuju i koji bi mogli kod nas stvarati svoju budućnost - poručio je predsjednik Uprave Carel Adriatica.

Pogledajte kako će nova tvornica u Labinu izgledati:

21. travanj 2024 05:18