Kompanije
StoryEditor

Nakon zadarskog Sonika i Istarskih supermarketa, Studenac preuzima i dubrovački Pemo

10. Ožujak 2020.
Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca
Piše:
piše Lider/Hina
[email protected]

Trgovački lanac Studenac u utorak je izvijestio da preuzima dubrovački trgovački lanac Pemo, koji ima 35 poslovnica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Studenac je postigao dogovor o kupnji 100 posto udjela u društvu Pemo, dubrovačkom trgovačkom lancu koji posluje u 35 prodavaonica te ima oko 370 zaposlenika u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, navodi se u priopćenju, u kojem se ne iznosi vrijednost transakcije.

Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN-a) te ispunjavanja svih uvjeta dogovorenih između stranaka Studenac će steći 100 posto udjela u trgovačkom lancu Pemo. Predsjednik uprave Studenca Michal Senczuk je istaknuo kako su tijekom proteklih godinu i pol dana razvili vrlo atraktivan format trgovine u Dubrovniku, koji prvenstveno odgovara potrebama lokalnih kupaca, ali ujedno zadovoljava visoke standarde turističke potražnje.

- Shodno tome, naši rezultati na ovom području su iznad prosjeka, što je posebno važno za ovu transakciju jer postajemo značajan igrač u regiji i jačamo našu lidersku poziciju na obali - rekao je.

U priopćenju se prenosi i izjava osnivača dubrovačkog trgovačkog lanca Pemo Lovorka Miloševića, koji je zahvalio kupcima koji su ih podržavali od samih početaka pa sve do sada, a vjeruje kako će s istom podrškom nastaviti i u budućnosti. Trgovački lanac Pemo osnovan je 1994. u Dubrovniku, a najavom preuzimanja tog lanca Studenac nastavlja s jačanjem svoje pozicije na jadranskoj obali. 

Naime, Studenac, čije je sjedište u Omišu, je krajem prošle godine preuzeo zadarski Sonik, a prošle je godine preuzeo i Istarske supermarkete. Studenac grupa trenutno, po podacima s internet stranice tog trgovačkog lanca, ima prodavaonice na 519 lokacija i zapošljava 3.349 stalnih radnika. Od sredine pretprošle godine Studenac je u potpunom vlasništvu poljskog private equity fonda Enterprise Fund VIII, kojim upravlja Enterprise Investors (EI). Uz Studenac, EI u vlasništvu ima i Pan-pek. 

26. travanj 2024 02:34