Kompanije
StoryEditor

Silvio Kutić: Naša je tvrtka nastala na repetitivnim ‘failovima’

12. Rujan 2019.
Otvorene INFObip Rijeka - Photo by Petar Kurschnerfoto Petar Kurschner

– Svaki četvrti poduzetnik u Hrvatskoj očekuje u sljedeće tri godine rast zapošljavanja od 20 posto i rast prihoda od 25 posto – rekao je Berislav Horvat, EY Croatia Country Managing Partner, predstavivši preliminarne rezultate istraživanje radnog naziva Poduzetnički barometar, na današnjoj konferenciji Poduzetnički mindset.

Uz rast i zapošljavanje, jedan od glavnih problema poduzetnika u Hrvatskoj su, dodao je, što obrazovni sustav ne prati potrebe poduzetništva, što kaže čak 96 posto svih ispitanih. Zapošljavanje i zadržavanje najboljih, problematičnim se čini za 86 posto ispitanih. Porez i porezne promjene te poslovna klima samo dodatno otežavaju rad poduzetnicima, istaknuo je Horvat.

Kako bi poticali poduzetnike EY svake godine bira Poduzetnika godine, a kandidati iz svake zemlje u kojoj je tvrtka prisutna, odlaze na globalan izbor za Svjetskog Poduzetnika godine. Horvat je pozvao sve sudionike konferencije da prijave sebe i druge dobre poduzetnike s kojima posluju i koje su primjer dobrog poslovanja.

– Naša je tvrtka nastala na repetitivnim ‘failovima’, griješili smo i to je dobro, jer smo kroz te greške uspjeli – predstavio se na konferenciji Silvio Kutić, vlasnik i osnivač vodnjanskog Infobipa, koji je prošle godine izabran na EY-ovom natječaju za Poduzetnika godine.

Ta je tvrtka danas respektabilan globalni igrač koji zapošljava više od 1500 ljudi u 61 uredu na svim kontinentima. U žiriju za Poduzetnika godine 2019. bit će i Kutić, koji je naglasio da neće biti strog, ali da će ocjenjivati uspješnost, poslovanje, ali i poslovnu kulturu, brigu za zaposlenike kao i utjecaj tvrtke na zajednicu što je, prema njegovu mišljenju, važan pokazatelj poslovanja.

14. travanj 2024 12:54