Svijet
StoryEditor

Kripto donacije Ukrajini premašile 20 milijuna dolara

02. Ožujak 2022.

Donacije kriptovaluta poslane Ukrajini nakon ruske invazije sada su premašile 20 milijuna dolara, prema javnim blockchain podacima.

Također jedna nevladina organizacija primila jednu donaciju bitcoina u vrijednosti od 3 milijuna dolara.

Ranije ovog tjedna, službeni Twitter profil ukrajinske vlade objavio je da vlada prihvaća donacije kriptovaluta u tweetu putem kojeg su podijeljene bitcoin i ethereum adrese.

Prema blockchain zapisima, te dvije adrese su dobile oko 4.6, odnosno 5.6 milijuna dolara.

Ostatak se odnosi na 3 milijuna dolara poslanih na adresu putem tron blockchaina i ukrajinsku nevladinu organizacija Come Back Alive, koja je prikupila 7,2 milijuna dolara.

Kripto donacije Ukrajini dolaze iz svih smjerova, uključujući novoosnovanu decentraliziranu autonomnu organizaciju ili DAO. 

UkraineDAO, DAO osnovan kako bi prikupio sredstva za Ukrajinu, najavila je ranije ovog tjedna Nadya Tolokonnikova, također poznata kao osnivačica "konceptualne prosvjedne umjetničke skupine" Pussy Riot.

- Naš je cilj prikupiti sredstva za donaciju ukrajinskim civilnim organizacijama koje pomažu onima koji pate od rata koji je Putin započeo u Ukrajini  - tweetala je Tolokonnikova.

Dodatni izvori doniranih prihoda uključuju prikupljanje sredstava pod nazivom „Support Ukrainian Sovereignty“, koji tvrdi da je do danas prikupio više od 280.000 dolara. Skupina je primila sredstva iz zasebnog projekta pod nazivom Help Ukraine (HUKR).

Unatoč tome što se legitimne platforme za prikupljanje sredstava koriste za slanje sredstava Ukrajini, također treba upozoriti protiv prevaranta koji se čini da iskorištavaju trenutnu situaciju.

23. travanj 2024 16:27