Svijet
StoryEditor

Michelle Simmons vodit će ‘Multi-Country‘ podružnicu u srednjoj i istočnoj Europi, koja uključuje i Hrvatsku

17. Veljača 2022.
Michelle Simmons

Microsoft je danas objavio da će Michelle Simmons preuzeti dužnost generalne direktorice Microsoft ‘Multi-Country‘ podružnice te upravljati poslovanjem za 24 zemlje srednje i istočne Europe, među kojima je i Hrvatska. Prethodno voditeljica marketinga i operacija za cijelu središnju i istočnu Europu, Michelle preuzima funkciju od Anke den Ouden koja sada vodi Microsoft u Nizozemskoj.

Michelle na poziciju dolazi s 1. travnjem 2022.  U Microsoftu je više od 20 godina te ima značajno znanje i iskustvo u industriji. Tijekom karijere obnašala je brojne pozicije diljem srednje i istočne Europe, Azije i SAD-a te je bila odgovorna za pokretanje strateškog rasta na više tržišta, kao i za izgradnju odnosa s partnerima i korisnicima. Kao generalna direktorica za nova tržišta jugoistočne Azije, Michelle je vodila Microsoftovo poslovanje u 9 zemalja koje čine neka od najbrže rastućih tržišta Azije i Pacifika, fokusirajući se na modernizaciju gospodarstva i tvrtki putem digitalne transformacije.

Na prethodnoj poziciji voditeljice marketinga i operacija, Michelle je bila zadužena za poslovne strategije, proizvodne prihode, marketing i operacije da bi se omogućila digitalna transformacija kupaca i partnera u 33 zemlje koje čine Microsoftovo poslovanje u srednjoj i istočnoj Europi.

- Oduševljena sam što imam priliku voditi Microsoftovu raznoliku Multi-Country regiju u srednjoj i istočnoj Europi. Tehnologija danas ima više potencijala no ikada da omogući tvrtkama i javnom sektoru da uvedu inovacije i da se transformiraju. Veselim se suradnji s našim partnerima i korisnicima kako bismo taj potencijal pretvorili u vrijednost u regiji - rekla je Simmons.

Na novoj poziciji Michelle će biti odgovorna za daljnje unaprjeđenje Microsoftove vizije da pomogne regiji da postigne rezultate na temelju velikog tehničkog talenta i pretvori se u digitalni hotspot, mjesto na kojem digitalne inovacije omogućavaju ljudima, tvrtkama i zajednicama da napreduju i rastu te da imaju globalne ambicije. Zajedno sa svojim timom radit će s lokalnim korisnicima, partnerima, poduzetnicima, tvrtkama i organizacijama javnog sektora na digitalnoj transformaciji i inovacijama koristeći cloud tehnologije, kao i na poticanju digitalnih vještina da bi se stvorile prilike za sve.

- Michellein spoj strateškog i komercijalnog iskustva čini je savršenim izborom za vođenje našeg tima na tržištu koje je podjednako fascinantno i raznoliko. Ona je uporan, predan i empatičan vođa, s vještinama i stručnošću da donese najbolje od Microsofta za pokretanje unutarnje transformacije tržišta prema bogatijim, zelenijim i konkurentnijim gospodarstvima u regiji - dodao je Philippe Rogge, predsjednik Microsofta za središnju i istočnu Europu.

07. lipanj 2023 11:31