Svijet
StoryEditor

Microsoft tehnologiju proširene stvarnosti prodaje američkoj vojsci

02. Travanj 2021.

Američki tehnološki div Microsoft prodaje svoje AR (proširena stvarnost) naočale američkoj vojsci u ugovoru vrijednom 21,9 milijardi dolara, prenosi BBC.

AR naočale temelje se na njihovom proizvodu HoloLens koji omogućuje korisnicama da vide holograme 'stavljene' u stvarni svijet. Ugovor se odnosi na više od 120 tisuća slušalica koje će se proizvoditi u SAD-u, a nakon što je Microsoft objavio ovu vijest dionice ove tehnološke tvrtke su skočile za tri posto.

Proširena stvarnost razlikuje se od virtualne stvarnosti po tome što dodaje grafiku postojećem korisnikovom vidnom polju, umjesto da je zamjenjuje potpuno novim okruženjem. HoloLens je komercijalno dostupan za 3.500 dolara po komadu, a Microsoft ga prodaje prvenstveno tvrtkama koje ga često uparuju s prilagođenim softverskim aplikacijama.

Arhitektonske tvrtke, bolnice, sveučilišta, proizvođači automobila i američka svemirska agencija NASA među korisnicima su te tehnologije.

U posljednje dvije godine Microsoft je surađivao s američkom vojskom na fazi izrade prototipa takozvanog Integriranog vizualnog sustava za povećanje (IVAS), koji je vojna verzija HoloLensa.

U postu na blogu, iz Microsofta su rekli kako će ove vojne AR naočale 'vojnike učiniti sigurnijima i učinkovitijima'. 

11. travanj 2024 19:40