Svijet
StoryEditor

Nakon rasprave na Twitteru dogecoin narastao 40 posto

17. Kolovoz 2021.
dogecoin sign

Dogecoin je ostvario rast od 12,5 posto prije dva dana, te 40,4 posto ovaj tjedan, trenutno se cijena kreće oko 0,33 dolara, prema podacima CoinGecka.

Vikend val dolazi u trenutku kada je investitor i vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban pohvalio meme kriptovalutu, kojoj se pridružio nitko drugi nego izvršni direktor Tesle i SpaceX-a Elon Musk koji je samostalno ostavio najveći utjecaj na porast cijene.

Počelo je kada je Cuban u petak objavio da će Mavericksova roba kupljena pomoću dogecoina uživati u 'posebnim cijenama'. Međutim, nejasno je znači li ova posebna cijena da će vlasnici dogecoina uživati u popustima ili drugim ponudama. 

Kasnije je u intervjuu za CNBC rekao kako je doge zajednica najjača kad je u pitanju korištenje kao sredstvo razmjene.

Komentar je dospio na naslovnice, a CNBC je tweetao: "Mark Cuban kaže da je dogecoin 'najjača' kriptovaluta kao sredstvo razmjene." Meme kriptovaluta ubrzo je porasla više od 11 posto nedugo nakon toga.

Elon Musk je u odgovoru tweetao da ovo govori već neko vrijeme.

- Poanta dogecoina koji ljudima nedostaje je da su dogeove nesavršenosti i jednostavnost njegove najveće prednosti. Možete ga koristiti samo za 2 stvari: potrošnja ili hodlanje. Oboje je lako razumjeti. I jeftino ga je kupiti. Što ga čini zajednicom kojoj se svatko može pridružiti i uživati. - tweetao je Cuban.

Također je iskoristio priliku da otkrije koliko dogecoina posjeduje, oskudnih 494 dolara. No Cuban nije bio jedina novost za dogecoin prošli tjedan.

Još jedno pojačanje stiglo je u subotu. Bila je to vijest da bi premier ligaška nogometna momčad Watford F.C. nosila logo dogecoina na rukavima dresova u ovoj sezoni.

Stake.com, web mjesto za sportsko klađenje čiji će se logotip pojaviti na prednjem dijelu dresova, očekuje se da će platiti najmanje 700.000 funti (970.500 dolara) za posao u neimenovanoj kriptovaluti. Kako bi stvorili glasine o partnerstvu, Stake.com također planira podijeliti 10 milijuna dogecoina vrijednih 3,3 milijuna dolara.

Unatoč značajnim dobicima u posljednje vrijeme, dogecoinova cijena i dalje je u padu od 54 posto u odnosu na vrhunac od 0,73 dolara 8. svibnja.   

19. travanj 2024 17:05