Svijet
StoryEditor

Naya Capital ulaže 100 milijuna eura u Bolt

26. Svibanj 2020.
Bolt aplikacija

Bolt, vodeća europska platforma za prijevoz na zahtjev, zaključio je krug investicija u iznosu od 100 milijuna eura te istovremeno nastavlja širiti sve segmente usluga diljem Europe i Afrike - od prijevoza na zahtjev i mikromobilnosti do dostave hrane.

Investicija dolazi od tvrtke za upravljanje investicijama Naya Capital Management, koju je 2012. osnovao Masroor Siddiqui, bivši partner fonda The Children’s Investment Fund. Time je Bolt dosad ukupno prikupio sredstva u iznosu preko 300 milijuna eura.

Bolt trenutno posluje i pruža svoje usluge prijevoza u više od 150 gradova diljem Europe i Afrike. U zadnjih nekoliko mjeseci, ubrzao je širenje usluge dostave hrane pod nazivom Bolt Food dostupne u 12 zemalja te lansirao Business Delivery, uslugu dostave kojom pomaže dobavljačima kojima je potreban distribucijski partner za isporuku pošiljki u istom danu. Osim toga, uvedena je i usluga Bolt Protect koja je prvenstveno namijenjena zaposlenicima u nužnim djelatnostima kojima je kretanje gradom neophodno. Na taj način omogućen im je prijevoz u automobilima koji su opremljeni zaštitnom plastičnom pregradom između sjedala vozača i korisnika kako bi se ograničio protok zraka između njih te posljedično sigurnija vožnja za sve.

image
Markus Villig
foto
- Iako je kriza privremeno promijenila način na koji se krećemo, dugoročni trendovi koji pokreću mobilnost na zahtjev, poput opadanja posjedovanja osobnih automobila ili prelazak na ekološki prihvatljiviji oblik prijevoza, i dalje rastu. Sretni smo što uz Bolt stoje investitori koji podržavaju našu dugoročnu viziju i ne podliježu nepromišljenom trošenju koje je postalo uobičajeno u Silicijskoj dolini. Sigurniji sam nego ikad da su naša efikasnost i lokalizacija temeljne prednosti u industriji usluga na zahtjev. To nam omogućava da nastavimo nuditi pristupačan prijevoz za milijune korisnika te da osiguramo najbolju zaradu za naše partnere u svijetu nakon pandemije novog koronavirusa - poručio je Markus Villig, direktor i suosnivač Bolta.

- Oduševljeni smo što imamo priliku investirati u Bolt u ovoj fazi razvoja tvrtke. Pod Markusovim vodstvom Bolt se pozicionirao kao jedan od najkonkurentnijih i najinovativnijih igrača u globalnoj mobilnosti. Vjerujemo da Bolt pomaže pokrenuti temeljne promjene u načinu na koji potrošači stupaju u interakciju s prometnom infrastrukturom te se veselimo daljnjem strateškom ostvarenju vizije tvrtke -izjavio je Masroor Siddiqui, upravljački partner i glavni stručnjak za informacije Naya Capital Managemeneta.

26. siječanj 2023 16:43