Svijet
StoryEditor

NBA stadion Staples Center postat će Crypto.com Arena

17. Studeni 2021.
Staples Center LA

Singapurska kripto mjenjačnica Crypto.com jučer je objavila vijest da je osigurala prava imenovanja Staples Centra, losanđeleskog doma NBA Lakersa i Clippersa, kao i WNBA Sparksa i NHL Kingsa sljedećih 20 godina.

Dogovor između Crypto.com-a i vlasnika i operatera stadiona AEG-a navodno je vrijedan 700 milijuna dolara, te je zasjenio konkurentski dogovor vrijedan 135 milijuna dolara kojeg je FTX sklopio u svibnju ove godine kako bi dobio prava imenovanja za Miami Heat arenu.

Prošlog mjeseca, Coinbase je postigao dogovor s NBA, WNBA, pridruženim ligama i USA Basketballom u kojem će kripto mjenjačnica imati reklamu na svim ligaškim terenima.

Ljubitelji košarke od ove sezone viđati će puno reklama kripto tvrtki. Navijači Lakersa posebno bi trebali zaokružiti 25. prosinca, ne samo zato što će na Božić moći gledati Lebrona protiv Brooklyn Netsa. To je datum kada sadašnji Staples Centar službeno postaje Crypto.com Arena, te će svi znakovi biti zamijenjeni na vrijeme za početak sezone 2022.

Kao dio dogovora, Crypto.com će se također izravno udružiti s LA Kingsima i Los Angeles Lakersima. Postoji i mogućnost da se mjenjačnica snažnije počne reklamirati u gradu, kao što je FTX učinio u Miamiju.

- Vrlo smo uzbuđeni zbog partnerstva s AEG-om i dugoročnog ulaganja u ovaj grad, počevši od Crypto.com Arene u srcu centra grada - rekao je izvršni direktor i suosnivač Crypto.com-a, Kris Marszalek u postu na blogu.

Crypto.com ne uskače prvi put u sponzorstva. Mjenjačnica je već prisutna na sportskoj sceni, te je osigurala NFT sponzorstva borbama UFC-a i utrkama Formule 1, kao i partnerstva s pojedinim klubovima kao što je Paris Saint-Germain i NHL timom Montreal Canadiens.

FTX, u međuvremenu, ima ugovore s tri poznata sportaša koji djeluju kao globalni ambasadori. Tom Brady, Steph Curry i od ovog tjedna, Shohei Ohtani promoviraju FTX.

24. travanj 2024 21:08