Svijet
StoryEditor

Pepco otvara 13 tisuća novih radnih mjesta

23. Srpanj 2021.

Europski lanac diskontnih trgovina Pepco neto će otvoriti 13 tisuća novih radnih mjesta u Europi u iduće tri godine, najavio je izvršni direktor skupine Andy Bond.

Većina novih radnih mjesta bit će otvorena u kontinentalnoj Europi, rekao je Bond, budući da kompanija očekuje navalu kupaca u jeftinije trgovine nakon devastacije koju je prouzročila pandemija koronavirusa. Mnoge europske maloprodajne kompanije okrenule su se prodaji putem interneta, zatvaranju fizičkih trgovina i ukidanju radnih mjesta kako bi opstale u pandemiji, ali Pepco je krenuo suprotnim smjerom.

- Za razliku od mnogih fizičkih trgovina koje se hvale time što su preživjele, mi smo vrlo sigurni u naš rast - naglasio je šef Pepca u razgovoru za Reuters.

Prošlog tjedna kompanija je preliminarno izvijestila da joj je prihod u trećem fiskalnom tromjesečju zaključno s lipnjem porastao 46,7 posto, na 1,04 milijarde eura, zahvaljujući otvaranju novih trgovina.Grupa je u tom razdoblju neto otvorila 117 novih trgovina i sada ih ima ukupno 3.363.

Početkom mjeseca Bond je rekao da bi mogli profitirati na inflatornim pritiscima kupci postaju osjetljiviji na cijene.U svibnju grupa je uvrstila dionice u kotaciju Varšavske burze i njezina se tržišna kapitalizacija sada procjenjuje na 6,9 milijardi eura. Trenutno zapošljava oko 35.000 radnika i posluje u 16 zemalja, uključujući Hrvatsku, gdje je prvu trgovinu otvorila u travnju 2017. godine.

07. prosinac 2022 04:39