Tehnopolis
StoryEditor

Ericsson podnio tužbu protiv Applea u tri europske države

11. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson je u Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Nizozemskoj pokrenuo sudske procese protiv Applea.

Patentna borba se tako s područja SAD-a prebacila i u Europu. Ericsson je Appleu ponudio arbitražu s ciljem da kompanije na globalnoj razini i u obostranu korist postignu sporazum o licenciranju patenta. Datum za prihvaćanje ponude je, međutim, istekao.

Stoga je Ericsson u tri europske države pokrenuo sudske postupke koji se odnose na 2G i 4G/LTE standarde i na druga tehnološka rješenja koja nisu standardizirana, a vezana su, primjerice, za dizajn poluvodičkih komponenata i umrežavanje sustava.

- Apple nastavlja profitirati od Ericssonove tehnologije i to bez licence. Nadamo se da će nam sudovi u Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Nizozemskoj pomoći da riješimo situaciju na pravedan i nepristran način. – izjavio je Ericssonov Kasim Alfalahi.

Ukoliko sud presudi u korist Ericssona, Apple će kompaniji morati plaćati između 240 i 725 milijuna dolara godišnje, tvrde analitičari.

18. travanj 2024 06:58