Tehnopolis
StoryEditor

Yahoo kupio BrightRoll - platformu za video oglašavanje

13. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

CEO Yahooa, Marissa Mayer, počela je trošiti 6,3 milijarde dolara koje je kompanija zaradila od prodaje Alibabinih dionica.

Yahoo je najavio kako kupuje BrightRoll, platformu za video oglašavanje, pri čemu će tvrtka za tu akviziciju izdvojiti 640 milijuna dolara u gotovini. To je druga po redu najveća akvizicija otkad je Mayer na čelu Yahooa - odmah iza kupnje Tumblera prošle godine, za što je utrošena 1,1 milijarda dolara.

Mayer je izjavila kako će nova akvizicija ‘dramatično osnažiti‘ mogućnosti video oglašavanja Yahooa. Analitičar Brian Wieser objasnio je da je to izvrstan strateški potez za Yahoo te da su postigli razumnu cijenu.

BrightRoll jedna je od vodećih kompanija kad je riječ o automatskom online video oglašavanju za neke od najvećih svjetskih brendova. Tvrtka ima godišnje prihode na razini od 100 milijuna dolara. Omogućava targetiranje na osnovu dobi, geografskog područja i brojnih drugih parametara.

Ova akvizicija predstavlja pokušaj Yahooa da drži korak s konkurencijom – AOL je prošle godine kupio Adap.TV, kojeg odlikuju slične karakteristike kao BrightRoll, a Facebook je kupio LiveRail s istim ciljem.

29. travanj 2024 08:16