Preporučeno
StoryEditor

Dalić: Javna ponuda manjinskog udjela u HEP-u dobar je model koji čuva kompaniju

25. Veljača 2017.

Potpredsjednica vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić komentirala je u subotu moguće modele otkupa udjela mađarskog Mol-a u Ini ponovivši kako je "inicijalna javna ponuda manjinskog udjela u HEP-u provediva te predstavlja dobar model koji čuva kompaniju, a omogućava i niz prednosti i beneficija za hrvatske građane".

"Savjet za mogući otkup udjela mađarskog Mol-a u Ini na svojoj prethodnoj sjednici odlučio je o kriterijima temeljem kojih je moguće i potrebno ocijeniti sve modele koji se predlažu. Ti modeli uključuju model koje su predložile kolege iz Mosta, uključuju inicijalnu javnu ponudu jedne četvrtine HEP-a, a isto tako postoji i model koji se svodi na ideju energetskog holdinga", rekla je ministrica Dalić te dodala kako će se usporedbom kriterija doći do jasnih i razvidnih rezultata.

>>>Plenković odgovorio Bernardiću u Saboru: Još nisam čuo bolji model za Inu od prodaje HEP-a

Ustvrdila  je da je  inicijalna javna ponuda manjinskog udjela u HEP-u provediva i model koji je dobar i čuva kompaniju,

"Mislim je da je inicijalna javna ponuda manjinskog udjela u HEP-u provediva i model koji je dobar i čuva kompaniju, a omogućava i niz prednosti i beneficijama za hrvatske građane" rekla je Dalić novinarima na saboru Zajednice žena HDZ-a ‘Katarina Zriniski‘.

Upitana o tijeku provedbi reformi, odgovorila je kako je provedba reformi tijekom 2016. bila pod utjecajem politike nestabilnosti.

"Sad smo u razdoblju pripreme novog reformskog plana koji bi trebao biti gotov do kraja travnja i u njemu će se se definirati niz mjera – poboljšanje poslovne klime, uređenje i jačanje efikasnosti javne uprave i time će se otvoriti ciklus snažnih strukturnih reformi koje će pomoći snaženju gospodarskog rasta i njegovoj održivosti", ustvrdila je ministrica gospodarstva.

09. prosinac 2022 02:15