Preporučeno
StoryEditor

Kolinda Grabar-Kitarović: Neću dopustiti odugovlačenja i ultimatume koji iritiraju hrvatsku javnost

12. Rujan 2016.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je nakon objave potpunih rezultata prijevremenim parlamentarnim izborima, čestitala svim izabranim zastupnicima te relativnom pobjedniku izbora, HDZ-u i njegovom čelniku Andreju Plenkoviću, a naglasila je da u konzultacijama za sastavljanje Vlade neće dopustiti odugovlačenja i ultimatume koji iritiraju hrvatsku javnost, "jer Hrvatska nema vremena za gubljenje".

„Unatoč pojedinačnim neprimjerenim izjavama, protekla predizborna kampanja predstavlja značajan demokratski iskorak s obzirom da je najvećim dijelom bila usmjerena na egzistencijalne probleme hrvatskih ljudi, a ne na podjele. No, slabiji odaziv na ovim izborima moramo shvatiti kao poruku upozorenja svima da odgovornije obnašaju povjerene dužnosti i vrate povjerenje u politiku i političare“, izjavila je hrvatska predsjednica nakon što je Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo potpune neslućbene rezultata glasovanja.

Konzultacije za sastavljanje Vlade, najavila je Grabar-Kitarović, započet će nakon što od DIP-a dobije konačne službene rezultate izbora.

„Želim vrlo jasno naglasiti kako neću dopustiti odugovlačenja i ultimatume koji iritiraju hrvatsku javnost i nisu put prema izgradnji međusobnog povjerenja kao temelja stabilne vlade. Hrvatska nema vremena za nova politička nadmudrivanja. Treba nam odlučno i kompetentno vodstvo okrenuto budućnosti, koje će osigurati stabilnost, razvoj i gospodarski rast“, poručila je predsjednica Republike.

Dodala je kako vjeruje  da će vrlo brzo dobiti dokaz o potpori natpolovične većine svih zastupnika u Hrvatskom saboru  za novog mandatara, jer, ponovno je naglasila predsjednica Grabar-Kitarović, Hrvatska nema vremena za gubljenje.

23. lipanj 2024 13:32