Studentski Lider klub
StoryEditor

EducationUSA sajam visokog obrazovanja otkriva sve o studiranju u SAD-u uz financijsku potporu

13. Lipanj 2022.

U organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja (IRO), jedinog ovlaštenog centra globalne mreže EducationUSA u Hrvatskoj, u srijedu 15. lipnja 2022. u virtualnom se izdanju održava EducationUSA sajam visokog obrazovanja. Na sajmu se očekuje bogat program u okviru kojega će američka sveučilišta i koledži predstaviti svoje studijske programe, objasniti postupak prijave za međunarodne studente, ali i dati informacije o stipendijama koje dodjeljuju međunarodnim studentima. I ove godine, sajam se održava u online formatu da bi bio pristupačniji učenicima i studentima iz cijele Hrvatske, navodi se u priopćenju.

S obzirom na to da je sajam dio virtualne turneje predstavnika američkih visokih učilišta po regiji, IRO organizira sajam s drugim EducationUSA centrima iz regije, pa će sajam biti otvoren i za studente iz okolnih zemalja, kao što su Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora. Sajam je jedinstveno događanje namijenjeno svima koji žele dobiti više informacija o studiranju u SAD-u i financijskim potporama za studij – prvenstveno studentima i učenicima, ali i roditeljima i nastavnicima.

Svi posjetitelji ovogodišnjeg sajma imat će priliku upoznati predstavnike više od 30 američkih sveučilišta i koledža te iz prve ruke doznati korisne informacije o studiranju na pojedinim institucijama. Od 16:30 do 19 sati posjetitelji će moći poslušati razne prezentacije visokih učilišta o prijavama na studij u Americi (traženje stipendije, prijavni eseji, pisma preporuke), a od 19 do 21 sata posjetitelji će moći posjetiti virtualne štandove visokih učilišta te ondje razgovarati s predstavnicima tih američkih visokih učilišta o temama koje ih zanimaju.

EducationUSA je mreža savjetodavnih centara u više od 170 zemalja svijeta koju podržava američki State Department, a čiji savjetnici nude sveobuhvatne informacije o studiranju u SAD-u. Na ovogodišnjem sajmu posjetitelji će moći posjetiti i štand EducationUSA centra u Hrvatskoj, gdje će dobiti informacije o upisima na američka visoka učilišta i standardiziranim testovima potrebnima za upis studija u SAD-u, kao što su TOEFL, SAT, ACT, GMAT i GRE.

Sudjelovanje na sajmu je besplatno, a za sudjelovanje je potrebna registracija.

02. srpanj 2022 22:17