Studentski Lider klub
StoryEditor

Održana prva Investicijska akademija Hrvatske akademske zajednice Ekonomskog fakulteta

13. Svibanj 2022.
foto Mislav Flis

Održano je i prvo izdanje Investicijske akademije u organizaciji Hrvatske akademske zajednice Ekonomskog fakulteta. Konferencija je održana 5. i 6. svibnja u prostorijama Wespa Spaces u Zagrebu, a istovremeno su sudionici mogli pratiti i live prijenos na YouTube kanalu HAZ studenti.

Ova dvodnevna konferencija je bila podijeljena na dva dijela: kriptovalute i ostale oblike ulaganja. Na početku je Nansi Petrović, tajnica Hrvatske akademske zajednice Ekonomskog fakulteta, pozdravila publiku, a nakon nje je Ivan Noršić, voditelj projekta, najavio prvog govornika i time otvorio konferenciju.

Prvi govornik bio je Tin Šarić iz BitX-a, a pričao je o prepoznavanju kvalitetnih kriptovaluta i ostalih blockchain projekata. Publika je imala mnogo pitanja za Tina, a on se odlično snašao u ulozi predavača. Nakon Tina, publici se predstavio Nikola Škorić iz Electrocoina koji je sjajno zaokružio prvi dan konferencije s temom poslovanja kriptovaluta u Hrvatskoj. Kako su upravo kriptovalute jedna od najpopularnijih tema današnjice, tako je ova tema zainteresirala jako veliki broj sudionika. 

Drugi dan je započeo predavanjem Ognjana Despota iz Funderbeama, koji je pričao o načinima financiranja poduzeća, a poseban naglasak je stavio na investiranje u startupove. Nakon Ognjana, sudionici su imali priliku poslušati predavanje Maje Menićanin iz InterCapitala. Maja je predstavila Genius platformu za jednostavno ulaganje te upoznala publiku s važnošću investiranja za financijsku slobodu. Na kraju konferencije, Marko Ljubić, također iz InterCapitala, je održao interaktivno predavanje o obveznicama i dionicama te njihovim povijesnim kretanjima.

Koliko je konferencija bila zanimljiva i poučna govori činjenica da se tražilo mjesto više, a pitanja su se samo nizala jedan za drugim nakon svakog predavanja.

25. travanj 2024 03:33