Studentski Lider klub
StoryEditor

Poziv za sve učenike i studente u Hrvatskoj: Budite najbolji mladi inovatori!

27. Ožujak 2024.
Učenici i studenti iz cijele Hrvatske i ove godine mogu stjecati znanje i iskustvo iz područja kreativnosti i inovacija u sklopu programa namijenjenog poticanju inovativnosti među mladima.

Digitalni Inovacijski Inkubator powered by Hrvatski Telekom poziva sve zainteresirane da se pridruže i aktivno sudjeluju u razvoju inovativnih projekata kroz program koji će ih korak po korak voditi od početne ideje do finalnog rješenja.

Učenici osnovnih i srednjih škola će razvijati inovativne projekte u područjima koja ih zanimaju, dok će studenti moću birati između 7 industrija i kompanija – ICT i Hrvatski Telekom, industrija pića i Jamnica, medijska industrija i Nova TV, financijska industrija i Raiffeisen banka, energetska industrija i E.ON, izdavačka industrija i Školska knjiga te zdravstvena industrija i Poliklinika Sinteza. Ovaj pristup omogućuje mladima da prilagode svoje iskustvo prema vlastitim interesima te da se upuste u izazov inoviranja unutar specifičnog područja i sektora koji im se sviđa. Osim toga, omogućuje im da steknu uvid u rad različitih industrija i razvijaju projekte s potencijalom stvaranja stvarnih promjena.

Tijekom cijelog trajanja projekta, svi sudionici će imati na raspolaganju edukativne materijale kroz koje će moći proširiti svoje horizonte i razviti inovativni mindset te vještine koje će im pomoći u budućnosti, a uz to će sa studentima svoje perspektive i znanje dijeliti profesori s renomiranih sveučilišta poput Harvard Business School, Bocconi University, ETH Zurich, dok će učenici dobiti uvid u poduzetnički svijet od govornika kao što su Dario Marčac (TikTok), Sasha Sekovanec (Rimac Grupa), Damir Sabol (Google) i dr.

Najbolji timovi bit će nagrađeni u velikom finalu, gdje će se proglasiti top tri tima u kategorijama osnovnih i srednjih škola te u svakoj industriji. Osim toga, posebna generalna nagrada čeka najbolji studentski tim koji će osvojiti 3.000€ i besplatne karte, put i smještaj za Web Summit u Portugalu, jednom od najprestižnijih tehnoloških događanja. Naravno, i ove godine se proglašava najbolji ‘Mentor inovator‘ te nagrađuje ‘Škola za inovacije‘, čime se ističu oni koji stvaraju inovativno okruženje za učenike, potiču istraživački duh i primjenjuju multidisciplinarni pristup učenju.

Jedna od dodatnih novosti je i mogućnost za sve mentore da sudjeluju u besplatnom webinaru posvećenom ključnoj ulozi mentora u procesu stvaranja inovativnih projekata. Ova prilika dodatno obogaćuje iskustvo mentora i pruža im alate potrebne za vođenje mladih talenata kroz inovativne procese.

– U Hrvatskom Telekomu uvijek smo vjerovali u snagu mladih i njihov neograničeni potencijal. Kroz Digitalni Inovacijski Inkubator želimo pružiti podršku mladima kad krenu istraživati svoje mogućnosti, potičući ih da prepoznaju vlastite talente, steknu potrebna znanja i vještine te ostvare svoje ambicije. Ova inicijativa ne stavlja naglasak samo na inovacije, već i na stvaranje generacije mladih lidera koji će oblikovati našu budućnost. Radujemo se vidjeti kako će mladi talenti donijeti svježe perspektive i inovativna rješenja koja će obogatiti naše društvo – izjavila je Anamarija Minarski, direktorica Odjela za zapošljavanje, upravljanje učinkom, razvoj i iskustvo zaposlenika u Hrvatskom Telekomu

Digitalni Inovacijski Inkubator powered by Hrvatski Telekom postavlja se kao platforma koja ne samo da educira, već potiče mlade da budu pokretači promjena i lideri u svojim odabranim područjima. Prijave su otvorene do kraja ožujka, a sve dodatne informacije mogu se pronaći na službenoj web stranici projekta. Sudjelujte i budite dio generacije najboljih mladih inovatora!

26. svibanj 2024 10:52