Studentski Lider klub
StoryEditor

Transportikum: Podravka i zagrebački Fakultet prometnih znanosti u zajedničkom projektu

12. Ožujak 2022.
P
Studentska projektna rješenja pomoći će Podravci u sagledavanju poslovne situacije iz različitih kutova, a studentima je to prilika za povećanje kompetencija i snalaženje u stvarnim izazovima

Projektu povezivanja akademske zajednice i gospodarstva 'Transportikum', koji od 2015. provodi Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu, ove se godine prvi put pridružila Podravka. U sklopu projekta studenti treće godine preddiplomskog studija te prve i druge godine diplomskih studija Promet i Inteligentni transportni sustavi i logistika imaju priliku dobiti uvid u Podravkine tehnološke procese, surađivati s njezinim stručnjacima i izložiti svoje poslovne ideje.

– Za one najbolje, s primjenjivim rješenjima, osigurana je novčana nagrada kao motivacija za daljnji rad i razvoj – rekao je na upoznavanju studenata zainteresiranih za Podravkine projektne zadatke glavni direktor za opskrbni lanac Manuel Brković.

Podravka je studentima postavila dva projektna zadatka: analizu postojećih izvedbenih pokazatelja tehnoloških sustava (KPI) i definiranje dinamičke cijene proizvoda i transporta. Voditeljica projekta Jasmina Pašagić Škrinjar istaknula je da će studentska rješenja pomoći Podravci u sagledavanju situacije iz različitih kutova i provedbi konkretnih rješenja za obavljanje svakodnevnih poslova. Predaja rješenja projektnih timova i proglašenje najboljih planirani su u svibnju.

Cilj je projekta poboljšanje studentskih kompetencija i snalaženje u stvarnim izazovima u realizaciji tehnoloških procesa, a gospodarstvenicima će se pružiti uvid u inovativne alate, ideje i metode koji će se primjenjivati u ostvarivanju projektnih zadataka. 

19. travanj 2024 23:55