Studentski Lider klub
StoryEditor

Velik interes za edukacije o ‘gamingu‘ u Novskoj

25. Travanj 2022.
Razgovori s kandidatima za edukaciju o gamingu u Poduzetničkom inkubatoru PISMO

Za upis u novu, sedmu generaciju polaznika edukacija za izradu videoigara ove je godine u Poduzetnički inkubator PISMO u Novskoj pristiglo 160 prijava, a postoji i poduža lista čekanja. U inkubatoru su proveli pismena i usmena testiranja te odabrali 40 najboljih kandidata iz cijele Hrvatske koji će tijekom sljedećih šest mjeseci besplatno učiti izrađivati, programirati i grafički urediti igre u sklopu programa Unity i Blender.

Tijekom učenja od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje primaju i minimalnu hrvatsku plaću te putne troškove, a po završetku ih se 66 posto odmah zaposli.

– U šest mjeseci polaznike naučimo izraditi videoigre, naučimo ih da rade na proizvodima koji imaju prostora na tržištu i pronađemo im radno mjesto. To je najveći benefit koji ostvarujemo i zato nam je lista čekanja jako duga. Zbog nje i provodimo testiranje kako bi pronašli što bolje kandidate. Ovoga puta birali smo između njih više od 160 – rekla je Andreja Šeperac, zamjenica direktora Razvojne agencije SIMORA koja upravlja inkubatorom PISMO.

Polaznica Sonja Hranjec iz Zagreba upisom na edukaciju o gamingu ostvarila je jednu od svojih velikih želja. Smatra da je ovo dobar put za postići željeni uspjeh u gaming industriji koja svakim danom sve više napreduje.

– Provjerila sam ih prije, bila sam na natjecanju Global Game Jam koji organizira PISMO i poželjela se pridružiti ovom timu. Jedva čekam početak nastave i nove izazove koje nosi edukacija – poručila je Hranjec koja počinje učiti raditi u Unityju.

Novu generaciju polaznika edukacije mentorirat će dosadašnji predavači Dominik Cvetkovski i Zvonimir Mikšić koji su u protekle tri godine 200 game developera poslali na tržište rada.

19. travanj 2024 09:55