Tehno
StoryEditor

Aston Martin debitira s prvim električnim vozilom 2025.

07. Ožujak 2023.
Za ekspanziju na tržište električnih vozila, Aston Martin je lani prikupio više od 780 milijuna dolara investicija

Budući da se automobilska industrija kreće u smjeru ‘elektrifikacije‘ svojih vozila, luksuzni Astor Martin odlučio je ne zaostajati za konkurencijom i objavio da 2025. na tržište stiže njihovo električno vozilo.

Kako je izvijestio Drive, britanski brend prvo planira osvježiti svoju liniju sportskih automobila, ali još uvijek nije poznato hoće li postojeći dobiti svoje električne verzije ili će biti riječ o potpuno novim modelima. Odluče li se za ovo prvo, kupci bi tako na struju vozili poznate modele DB11, DBS, Vantage i druge.

Kako bi se olakšao prijelaz, plug-in hibridni automobili počet će se isporučivati ​​sljedeće godine, a do 2030. planiraju ponuditi električne verzije svih svojih vozila.

Za ekspanziju na tržište električnih vozila, Aston Martin je lani prikupio više od 780 milijuna dolara investicija te se nadaju da će do 2024. imati, kako su objavili, ‘održivi pozitivni novčani tok‘.

Inače, zbog povećanja cijena vozila Aston Martinu je lani prihod porastao za 26 posto na 1,67 milijardi dolara. U siječnju ove godine, objavljeno je da je njegova tržišna vrijednost procijenjena na 1,44 milijarde dolara.

26. travanj 2024 12:40