Tehno
StoryEditor

Infobip i Netokracija pokrenuli ShiftMag, portal namijenjen softverskim inženjerima

12. Svibanj 2023.

Ovog je tjedna službeno pokrenut ShiftMag, globalni medij namijenjen softverskim inženjerima. Riječ je o projektu Infobipa i Netokracije lansiran nešto manje od dva tjedna prije Infobipove Shift konferencije u Miamiju koja je prošle godine, u Zadru, okupila nekoliko tisuća developera.

– Za Infobip ovo ima velikog smisla jer je to dio njegove strategije jačanja odnosa s programerima kao ciljanom skupinom korisnika svojih proizvoda. Zato je i akvizirana konferencija Shift, zato smo se i mi priključili kao tim specijaliziran za sadržaj i zato sad zajednički objavljujemo projekt nastao na temeljima našeg iskustva u stvaranju medija za tehnološku publiku – objavila je Netokracija koja se prošle godine pripojila prvom hrvatskom jednorogu.

Kako navode, iako su iskoristili pojam magazin, radi se o portalu koji neće biti posvećen primarno vijestima iz tehnologije, nego dužim formatima, intervjuima i razmišljanjima o programiranju i razvoju karijere inženjera.

– San o globalnom mediju nije se gasio, ali svjesni svojih ograničenja, stavili smo ga na stranu. No, još u ranim danima pregovora s Infobipom, bilo je jasno da, ako se priključimo ovom jednorogu, ćemo izgraditi nešto zajednički u tom smjeru. I tako je i bilo, zadnjih mjeseci ispod radara smo radili na ShiftMagu – objavila je Netokracija. 

Cilj je, kažu, stvoriti medij s autentičnim sadržajem koji će developeri kao beskompromisna publika cijeniti i naći nešto korisno u njemu.

Glavna urednica ShiftMaga je Mia Biberović, sadašnja glavna urednica Netokracije, a izvršna urednica je Antonija Bilić Arar, prenosi Telegram.

17. travanj 2024 21:56