Tehno
StoryEditor

Playables: Igranje igara uskoro bi moglo biti dostupno i putem YouTubea

29. Lipanj 2023.

Gotovo šest mjeseci nakon što je Google službeno zatvorio svoju uslugu Stadia koja je omogućavala gaming ‘u oblaku‘, čini se da će kompanija sličan proizvod lansirati putem YouTubea. Platforma u vlasništvu Googlea navodno testira ponudu online igara koje bi korisnicima mogle dati mogućnost igranja igara putem web stranice YouTube ili preko aplikacije na iOS i Android uređajima.

Kako je izvijestio The Wall Street Journal, nova YouTubeova usluga trebala bi se zvati ‘Playables‘ i sadržavala bi igre u arkadnom stilu. Iako je glasnogovornik tvrtke odbio potvrditi ovu vijest poručio je da su ‘igre dugo u fokusu YouTubea‘ te da stalno eksperimentiraju s novim značajkama, no trenutno nemaju ‘ništa za objaviti‘.

Kada su iz Googlea u rujnu objavili da će se Stadia ugasiti, tvrtka je nagovijestila da bi se temeljna tehnologija koja pokreće uslugu igranja mogla primijeniti na ‘druge dijelove Googlea poput YouTubea i Google Playa‘.

Ako bi YouTube krenuo naprijed s ovom novom inicijativom za igranje, pretpostavlja se da bi Google ponovno upotrijebio kod koji je razvio za Stadiju.

Stadia je pokrenuta 2019. i korisnicima omogućuje igranje igara izravno iz oblaka umjesto preuzimanja igara na konzolu. Također je imao značajku na YouTubeu pod nazivom Crowd Choice, gdje su kreatori mogli uživo prenositi igru ​​koju igraju na Stadiji i omogućiti gledateljima da im odgovaraju u odjeljku za chat. Unatoč svim očekivanjima tvrtke, ova usluga nije stekla dovoljan broj igrača te se ugasila u siječnju ove godine.

26. travanj 2024 04:47