Tehno
StoryEditor

Unatoč gubitku od 9,4 milijarde dolara, Meta ne odustaje od metaverzuma

22. Prosinac 2022.

U Reality Labu su uvjereni da virtualni svemir ima veliki potencijal te da će korisnici zamijeniti računala s onima koji podržavaju VR tehnologiju

Činjenica da je njihov Reality Labs tijekom prva tri kvartala izgubio 9,4 milijarde dolara, nije obeshrabrila šefove Mete koji nastavljaju s ulaganjem u metaverzum. Kako je na njihovih stranicama objavio direktor Reality Labsa, Andrew Boswotha, kompanija i dalje vjeruje u budućnost virtualnog svemira unatoč skepticizmu koje su, kako tvrdi, izazvali globalni ekonomski izazovi i pritisak na osnovnu Metinu djelatnost.

Također, naveo je da je tijekom trećeg tromjesečja broj aktivnih dnevnih korisnika Facebooka bio najviši nego ikad, a da pozitivne trendove bilježe i kad je riječ o aktivnosti korisnika Instagrama i WhatsAppa.

Vjera u budućnost

 – Od ukupnih ulaganja, s 80 posto ćemo podupirati osnovni posao Mete, dok ostalih 20 posto ide prema Reality Labsu. Vjerujemo da ima smisla ulagati u kompaniju koja planira ostati na vodećoj poziciji u jednoj o najkonkurentnijih i najinovativnijih industrija u svijetu – poručio je Bosworth.

Unatoč tome što Meta gubi novac od Reality Labsa, njen šef ukazuje i na dugoročnu viziju tvrtke, vjeru u napredak novih tehnologija koje će u konačnici dovesti do zamjene postojećih računala s onima čija prema podržava VR. Također, plan im je nastaviti s razvojem naprednih VR naočala te ulaganjima u tehnologiju umjetne inteligencije.

25. travanj 2024 12:46