Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Acredia osnovala novu tvrtku za naplatu potraživanja

10. Siječanj 2024.
Ivica Balenović i Janos Kis, Acredia

Austrijsko osiguravajuće društvo za kreditno osiguranje Acredia osnovalo je novu tvrtku specijaliziranu za naplatu potraživanja sa sjedištem u Zagrebu, čime jača svoju tržišnu poziciju u Hrvatskoj. U fokusu poslovanja nove tvrtke koja će nositi naziv ACREDIA Services SEE je otkup i upravljanje potraživanjima poslovnih klijenata u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Direktori nove Acredijine tvrtke su Janos Kis, dugogodišnji direktor osiguranja od rizika u Acrediji koji je vrlo dobro upoznat s tvrtkama na hrvatskom tržištu, i Ivica Balenović, direktor sa gotovo 20 godina iskustva u naplati potraživanja u SEE regiji. Novootvoreni ured nalazit će se na adresi Slavonska avenija 1c s lokalnim timom koji će biti na raspolaganju lokalnim klijentima, uz podršku tima za naplatu potraživanja u Austriji, navodi se u priopćenju.

– Naš tim sastoji se od stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u naplati potraživanja. Tako postojećim i novim klijentima možemo ponuditi jednako visoki standard kvalitete kao i u osiguranju potraživanja – izjavio je Janos Kis, novoimenovani direktor ACREDIA Services SEE.

Acredia je kao osiguravajuće društvo na hrvatskom tržištu aktivna od 2012. godine pod brendom Allianz, a od prošle godine posluje u Hrvatskoj pod izravnim imenom kako bi ojačala svoju poziciju u Hrvatskoj i bila direktno na raspolaganju hrvatskim klijentima.

– Tvrtke sve više igraju ulogu banke jer klijentima treba više vremena za plaćanje računa. U Europi čak 46 posto tvrtki mora čekati 60 dana dok ne primi svoj novac. S obzirom na nestabilne globalne ekonomske izglede, ovaj trend će se pojačati i tvrtkama će u skorijoj budućnosti postati izazov dobiti vlastiti novac – izjavio je član Uprave Michael Kolb.

23. travanj 2024 11:13