Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Aminess povećava temeljni kapital za više od 10 puta te izdaje više od osam milijuna novih dionica

26. Lipanj 2023.
Aminess 

Turistička grupacija Aminess nedavno je svojim dioničarima poslala poziv na izvanrednu Glavnu skupštinu kompanije koja će se održati 30. lipnja, a ono što je posebno ‘zapelo‘ za oko dioničarima koji su nam proslijedili ovaj poziv je prijedlog za povećanje temeljnog kapitala i izdavanje novih dionica društva.

Kako je navedeno u pozivu, grupacija želi temeljni kapital s iznosa od 3.964.333,80 eura povećati na iznos od 41.964.330,88 eura izdavanjem do najviše 8.407.079 novih redovnih dionica.

Na Liderovu je adresu ovaj poziv došao od čitatelja koji je manji dioničar u turističkoj grupaciji, a ono što njega brine je, kaže, činjenica da nisu slali pozive direktno dioničarima nego su ‘samo ispoštovali zakonski minimum i nisu javno komunicirali‘. Kako je rekao, dioničari moraju znati što se događa u kompaniji.

‒ Smatram da je u interesu mnogobrojnih dioničara društva Aminess d.d. da budu promptno javno informirani o navedenom prijedlogu značajne korporativne akcije kako bi pravovremeno mogli ostvariti svoja, prije svega, vlasnička (i glasačka) prava te sudjelovati u povećanju kapitala kako bi zadržali svoje postojeće vlasničke udjele u kapitalu društva, u slučaju da se navedena točka izglasa na skupštini te dođe do procesa dokapitalizacije ‒ poručio je.

Jednoj od najvećih turističkih grupacija u Hrvatskoj poslali smo upit o povećanju temeljnog kapitala za više od deset puta, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

‒  Prijedlog o povećanju temeljnog kapitala donesen je zbog daljnjeg jačanja bilance te stvaranja čvrstih preduvjeta za daljnji razvoj bilo putem akvizicija bilo putem razvoja vlastitih kapaciteta s ciljem osnaživanja konkurentnosti te pozicioniranja na tržištu uz naglasak na održivom turizmu koji ostaju ključni prioriteti Aminessa. Dioničari su pravovremeno obavješteni sukladno zakonskim propisima, objavom poziva na stranicama sudskog registra te objavom na korporativnim stranicama Društva. Sukladno prijedlogu odluke, pravo sudjelovanja u povećanju temeljnog kapitala imat će svi postojeći dioničari ‒ javljaju iz Aminessa.

Tvrtka je u 2022. ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 38,59 milijuna eura i dobit u iznosu od 3,92 milijuna.

25. travanj 2024 09:39