Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Ante Barić peti predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela u manje od četiri godine

18. Listopad 2023.
Ante Barić

Opatijska tvrtka Liburnia Riviera Hoteli (LRH) u ponedjeljak je iznenada ostala bez cijele Uprave. Ostavku su istodobno dala oba člana Uprave, Karl Eckerstorfer (predsjednik) i Dušan Mandič (član Uprave). Ekspresno je uslijedila i ostavka Ante Barića, člana Nadzornog odbora LRH-a, da bi ga NO već idućeg dana mogao imenovati novim predsjednikom Uprave LRH-a, koji će tu poziciju preuzeti 1. studenoga. Val ostavki u LRH-u posljedično je osjetila i hotelska tvrtka Aminess Hotels & Resorts, u kojoj je Barić od početka ove godine bio član Uprave i glavni direktor za strategiju i razvoj.

U manje od četiri godine, otkako je LRH u većinskom vlasništvu austrijske tvrtke Gitone, iza koje vlasnički stoji njemačka grupacija Lürssen, jedan od najaktivnijih ulagača u razne biznise na području Kvarnera, Barić će biti već peti predsjednik Uprave opatijskog hotelijera. Prvi, Heimo Waldemar Hirn, ‘trajao‘ je tek nekoliko mjeseci; drugi, jedan od najprekaljenijih hotelskih menadžera u Hrvatskoj, Agron Beriša, izdržao je gotovo godinu dana; treći, prekaljeni menadžer iz Fortenove, Vladimir Bošnjak, otišao je iz LRH-a u istoj godni u kojoj je u njega došao, a tek je četvrti, Eckerstorfer, u Opatiji uspio ostati dvije godine.

Iako su i njegovi prethodnici u LRH dolazili s impresivnom poslovnom biografijom, Barić se možda napokon pokaže kao trajnije rješenje. Prije no što je početkom ove godine istodobno ušao u Upravu Aminessa i NO LRH-a, Barić je vodio brojne hotelske razvojne projekte u nizu globalnih hotelskih lanaca ni manje ni više nego na tri kontinenta (Sjeverna Amerika, Europa i Azija).

Prije povratka u Hrvatsku vodio je širenje renomiranog azijskog hotelskog lanca Dusit Hotels & Resorts u 18 azijskih zemalja te vodio strateški plan tvrtke za izgradnju prvog franšiznog programa i unapređenje usluga menadžment kompanije. Diplomirao je na sveučilištima Rutgers i Harvard.

Rast prihoda

- S novim timom lidera, predsjednikom Uprave i članom Uprave, krećemo u novo poglavlje našeg razvojnog puta, gradeći Liburniju kao kompaniju s iznimnim ljudima ijedinstvenim hotelima u jedinstvenoj destinaciji. Globalna hotelska industrija rapidno se razvija i mijenja pa budućim ulaganjima želimo pokrenuti novu generaciju hotela, kao temelj za razvoj naraštaja lidera koji će  osigurati posebno iskustvo putovanja i boravka u destinaciji. Budućnost je u rukama onih koji će znati stvoriti novu konkurentnu i naprednu ponudu i prepoznati izazove vremena u kojem se nalaze kao prilike za rast i razvoj. Naši hoteli moraju odražavati potrebe današnjih gostiju, bez da se odreknemo društvene odgovornosti prema baštini prekrasne opatijske rivijere i prema lokalnoj zajednici - rekao je Johannes Böck, predsjednik Nadzornog odbora Liburnia Riviera Hotela.

Umjesto  Dušana Mandiča, novi član Uprave bit će Filip Močibob, koji je do sada obnašao ulogu izvršnog financijskog direktora Društva. - Filip je osigurao financijsku stabilnost i pozitivan poslovni zamah Liburnije te se njegovim mandatom u Upravi održava kontinuitet poslovanja i predanost financijskoj dobrobiti kompanije. Imenovanje Filipa dokaz je naše predanosti prepoznavanju i njegovanju talenata iz naših redova - dodao je Böck.

Kako su naveli u priopćenju, tvrtka je u 2022. godini ostvarila snažan oporavak poslovnih rezultata, što je u konačnici rezultiralo poboljšanjem operativne dobiti (EBITDA) za 363 posto, te ostvarila snažan rast ukupnih prihoda od 54 posto u odnosu na razdoblje 2021. godine.

 

26. travanj 2024 09:10