Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Avison Young se širi na hrvatsko tržište

15. Veljača 2024.
Klara Matić

Međunarodna tvrtka za komercijalne nekretnine Avison Young, koja je s više od sto ureda prisutna u 18 zemalja svijeta, širi se i na hrvatsko tržište.

Ured Avison Younga u Zagrebu vodit će Klara Matić, koja je ranije vodila odjel za investicijske transakcije u Colliersu, a pridružit će joj se i Marko Varga, financijski analitičar i poduzetnik te Filip Dumbović, koji je donedavno radio kao projektni menadžer u nekretninskom odjelu Fortenove.

– Ovo proširenje pokazuje predanost AY-a da kapitalizira prilike u jugoistočnoj Europi. Hrvatsko tržište komercijalnih nekretnina strateški je smješteno na Jadranskom moru. Ulagačima nudi jedinstvene prilike s raznolikim, snažnim i brzo rastućim gospodarstvom, stalnom snažnom potražnjom za turizmom i ugostiteljstvom te spojem povijesnog i modernog urbanog razvoja s naglaskom na održivost – naveli su iz Avison Younga.

Tim Avison Younga u Hrvatskoj pružat će sveobuhvatne usluge u području procjene vrijednosti i savjetovanja za uredski, maloprodajni, rezidencijani, hotelski, industrijski i logistički segment nekretnina.

Tijekom proteklih desetak godina, tvrtka Avison Young ostvarila je streloviti rast: narasla je s oko tristotinjak stručnjaka za nekretnine do njih približno pet tisuća te se stoga smatra jednom od najbrže rastućih svjetskih tvrtki za komercijalne nekretnine. Osnovana je 1978. godine u Torontu.

28. travanj 2024 22:45