Tvrtke i tržišta
StoryEditor

BAT u Kanfanaru predstavio liniju za grijane bezduhanske proizvode vrijednu 80 milijuna eura

10. Studeni 2023.
Tvornica u Kanfanaru 100 posto energije upotrebljava iz obnovljivih izvora

Nakon investicijskog ciklusa od 80 milijuna eura u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode, BAT je u tvornici u Kanfanaru predstavio i liniju za bezduhanske grijane proizvode.

Predstavljanju nove proizvodne linije nazočili su predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar gospodarstva Davor Filipović sa suradnicima, koji su izrazili zadovoljstvo svime što BAT (British American Tobacco) čini na doprinosu razvoju hrvatskog gospodarstva.

- Iznimno je zadovoljstvo što smo danas imali prilike vidjeti novu proizvodnu liniju BAT grupe i čestitati predsjedniku uprave Zvonku Kolobari na svemu što se ovdje događa i na doprinosu hrvatskom gospodarstvu odnosno na otvaranju novih radnih mjesta - izjavio je po završetku sastanka s vodstvom BAT grupe ministar gospodarstva Filipović.

Podsjetio je kako je u tvornicu u Kanfanaru zadnje tri godine investirano 80 milijuna eura, zaposleno 150 novih radnika te se planira zaposliti još pedeset.

Istaknuo je da je BAT-ova tvornica u Kanfanaru jedna od najmodernijih u cijeloj BAT grupi i ogledni primjer drugima kako treba uspostaviti proizvodnja duhanskih proizvoda.  Naglasio je ‘izvrsnu suradnju između Vlade i BAT grupe‘.

- Oni su ovdje ostali jer je vlada pružila podršku i stvorila povoljan investicijski okvir koji se može vidjeti ne samo ovdje nego i u drugim dijelovima Hrvatske, gdje stalno imamo kvalitetne investicije i kreiranje nove vrijednosti za hrvatsko gospodarstvo - ustvrdio je Filipović.

Tvornica u Kanfanaru, kako se čulo, jedna je od BAT-ovih tvornica s najširim proizvodnim asortimanom, u kojem sve veći udio čine nove kategorije duhanskih i nikotinskih proizvoda koji transformiraju industriju.

- Iznimno smo ponosni što je tvornica u Kanfanaru na globalnoj razini u BAT grupi odabrana da bude europski centar proizvodnje najsuvremenijih bezduhanskih grijanih proizvoda. Jačanje proizvodnje novih kategorija proizvoda i duhanskih grijanih i sada novih bezduhanskih grijanih proizvoda u tvornici u Kanfanaru još čvršće postavlja hrvatsku u samo središte transformacije BAT-a prema proizvodima smanjene štetnosti -  rekao je generalni direktor BAT-a Adria Zvonko Kolobara.

Uz novu proizvodnju i izvoz na europska tržišta, bezduhanski grijani proizvod iz Kanfanara dostupan je i na hrvatskom tržištu. Osnovu proizvoda čini rooibos, biljka koja se obično konzumira u obliku beskofeinske biljne infuzije, a potrošačima pruža bezduhansku alternativu pušenju.

28. travanj 2024 07:47