Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Berislav Gašo prelazi iz MOL-a u izvršni odbor OMV-a

14. Prosinac 2022.
Berislav Gašofoto Linkedin

Nadzorni odbor austrijskog OMV-a imenovao je Berislava Gašu, trenutnog člana Izvršnog odbora MOL Grupe, novim članom Izvršnog odbora odgovornim za segment energetike, prenosi Reuters. Gašo će preuzeti dužnost od 1. ožujka 2023., a imenovanje obuhvaća razdoblje od tri godine, s mogućnošću produljenja za dvije godine.

Berislav Gašo trenutno je izvršni potpredsjednik za istraživanje i proizvodnju (E&P) MOL grupe. Prije toga obnašao je razne upravljačke funkcije u MOL Grupi, uključujući E&P i Financije. U Ini je bio član Izvršnog odbora. Prije dolaska u MOL, Berislav Gašo bio je pomoćnik ravnatelja u konzultantskoj tvrtki McKinsey & Company.

Reinhard Florey, glavni financijski direktor OMV-a, privremeno će preuzeti odgovornost za energetski segment od 1. siječnja 2023., dok Berislav Gašo ne preuzme mjesto člana Izvršnog odbora.

- OMV-ov energetski segment jedan je od ključnih pokretača transformacije postavljene u okviru OMV-ove nove strategije do 2030. Fokus ovog segmenta bit će sve više na obnovljivim izvorima energije kao što su geotermalna energija i kapaciteti crpljenja iz podzemlja. Drago mi je što mogu uključiti iskusnog energetskog stručnjaka kao što je Berislav Gašo s velikim međunarodnim iskustvom u programima transformacije, koji je nedavno bio odgovoran za istraživanje i proizvodnju za 13 zemalja – izjavio je Mark Garrett, predsjednik Nadzornog odbora OMV-a.

27. travanj 2024 06:04