Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Britanski Entain kupuje SuperSport za 920 milijuna eura

12. Kolovoz 2022.
Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.
 
Dvije strane su se dogovorile da će svoje udjele unijeti u novoosnovani joint venture Entain CEE, u kojem će svaka imati udjele u odgovarajućem omjeru, tj. 75:25.
 
Realizacija transakcije očekuje se do kraja godine, a njezina ukupna vrijednost bit će ukupno 920 milijuna eura. Akvizicija će se financirati putem kredita Deutsche Banka, Lloydsa, Mediobanca, NatWest a i Santandera. 
 
Transakcija uključuje tvrtke minus5 i Puni Broj.
 
- Odlučili smo prihvatiti Entainovu ponudu jer je bila vrlo temeljita i sveobuhvatna, te zato što nam omogućuje da nakon četiri godine nastavimo s tvrtkom s kojom imamo mnogo više od poslovnih veza - izjavio je investicijski direktor EMMA Capitala Pavel Horák.
 
Prema riječima predsjednika Uprave SuperSporta Radima Haluze, ulazak Entaina u SuperSport pružit će potpuno nove perspektive za daljnji razvoj i rast, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.
 
- Imati tako značajnog globalnog igrača u tvrtki otvara potpuno nove razvojne prilike. Vjerujem da današnji dan označava početak potpuno novog poglavlja u povijesti SuperSporta - kaže Haluza, koji ostaje na čelu tvrtke.
 
Naglašava da partneri ne planiraju nikakve promjene u poslovanju SuperSporta. - Tvrtka će nastaviti s istim operativnim postavom na koji je dosad bila naviknuta - rekao je.
 

Uređeno i atraktivno tržište

 
SuperSport je osnovan 2000. godine. Fokus mu je na sportskom klađenju, ali djeluje i u drugim segmentima poput online casina. Ima 54 posto tržišnog udjela na hrvatskom tržištu, koje Entain ocjenjuje "Potpuno uređenim i atraktivnim". Tvrtka ima ključne sponzorske ugovore kao što su prava na klađenje za sve lige Hrvatskog nogometnog saveza za razdoblje od 2022. do 2026. godine.
 
EMMA Capital ušao je u SuperSport 2018. i preuzeo potpunu kontrolu nad njim početkom ove godine. Entain je međunarodna tvrtka za igre na sreću osnovana 2004. u Luksemburgu i kotirana na Londonskoj burzi, gdje je dio FTSE100 indeksa.
 
Posjeduje širok raspon tvrtki u sektoru, uključujući globalno poznate brendove u sportskom klađenju kao što su bwin, Coral, Crystalbet, Eurobet i Ladbrokes. Aktivan je i u segmentu online kasina. Djeluje u Europi, a u SAD-u ima 50 posto udjela u tvrtci BetMGM.
 
EMMA Capital je privatni investicijski holding koji je 2012. godine osnovao Jiří Šmejc. Posljednjih godina fokusiran je uglavnom na tržišta Europske unije, ali je prisutan i na ostalim tržištima Europe i Azije.
03. prosinac 2022 20:19