Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Član Uprave Ine Berislav Gašo dao ostavku, odlazi u austrijski OMV

17. Prosinac 2022.
Berislav Gašofoto Linkedin

Iz Ine su u petak izvijestili da je član Uprave Berislav Gašo podnio ostavku, koja stupa na snagu najkasnije do kraja veljače 2023. Lider je također prije tri dana izvijestio da Gašo odlazi u austrijski OMV, kao novi član Izvršnog odbora odgovornim za segment energetike.

- Berislav Gašo podnio je ostavku na mjesto člana Uprave Ine, koja stupa na snagu danom imenovanja novog člana Uprave ili najkasnije s danom 28. veljače 2023. - navodi se u kratkoj obavijesti objavljenom putem Zagrebačke burze.

Gašo je imenovan članom Uprave Ine na sjednici Nadzornog odbora te kompanije koncem rujna ove godine. Tada je, naime, Nadzorni odbor primio na znanje ostavke dotadašnjih MOL-ovih članova Uprave, a na prijedlog Vlade RH opozvao preostale članove Uprave, vezano uz aferu Škugor.

Potom je imenovao novu upravu te je za novog predsjednika postavio Pétera Rataticsa, a za članove uprave Berislava Gašu i Krisztiána Pulaya na prijedlog MOL-a i to s mandatom do 30. lipnja 2023., kao i Miroslava Skalickog, Hrvoja Šimovića i Marina Zovka na prijedlog hrvatske vlade, na najdulje šest mjeseci, do imenovanja članova Uprave putem javnog natječaja.

Berislav Gašo ušao je u Upravu Ine s mjesta izvršnog potpredsjednika Istraživanja i proizvodnje te člana Izvršnog odbora MOL Grupe. Pridružio se Ini 2010. godine kao direktor korporativnih usluga, a 2012. prelazi u MOL Grupu. Prije dolaska u MOL, Berislav Gašo bio je i pomoćnik ravnatelja u konzultantskoj tvrtki McKinsey & Company.

26. travanj 2024 16:08