Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Dalmatie Grupa ulaže 20 milijuna eura u obnovu hotela Labineca u Gradcu

13. Lipanj 2024.
Nives Grzunov, Tim Wilkinson, Adam Konieczny, Matko Burić

Dalmatie Grupa, hrvatska podružnica Indotek Grupe, paneuropskog konglomerata za ulaganja u nekretnine i upravljanje imovinom, predstavila je projekt obnove hotela Labineca u Gradcu, vrijedan 20 milijuna eura. Dovršetak projekta renovacije hotela s ukupno 248 soba i 3 plus zvjezdice predviđen je do vrhunca sezone 2025. godine te predstavlja prekretnicu u revitalizaciji lokalne turističke ponude.

- Naš hotel će revitalizirati i repozicionirati Gradac kao ključnu turističku destinaciju. Ovaj će projekt stvoriti radna mjesta, uvesti nove izvore prihoda i osnažiti lokalnu ponudu. Od njega će koristi imati Općina, lokalna poduzeća i mjesto, kao i obitelji koje traže cjenovno pristupačan i visokokvalitetan smještaj na jednoj od najnetaknutijih lokacija na hrvatskoj obali - kaže Tim Wilkinson, voditelj međunarodnih akvizicija u Indotek Grupi.

Bliska suradnja Dalmatie Grupe s načelnikom Matkom Burićem i općinom Gradac bila je ključna u napredovanju projekta.

- Jako nam je drago što možemo surađivati s Dalmatie Grupom na ovom projektu obnove hotela Labineca koji predstavlja bitan napredak za Gradac i pretvara desetljećima dugo čekanje u stvarnost, nudeći i ekonomsku i sentimentalnu vrijednost. Snaga našeg partnerstva jamči značajne koristi za lokalnu zajednicu kroz razvoj ovog projekta - izjavio je načelnik Matko Burić.

U pripremi obnove, Dalmatie Grupa poduzela je opsežne administrativne, ugovorne i financijske pripreme tijekom prošle godine, kada je strukturalni pregled otkrio potrebu za značajnim promjenama u projektu kako bi se osigurala sigurnost i poboljšala hotelska ponuda. Ova poboljšanja, usmjerena na produljenje turističke sezone u Gradcu, u manjoj su mjeri utjecala na vremenski okvir projekta, ali ne i na ciljani datum ponovnog otvorenja hotela.

- Dalmatie Grupa ostaje predana ponovnom pokretanju poslovanja za vrhunac sezone 2025. - kazala je Nives Grzunov, voditeljica Indotek Grupe za Hrvatsku.

U kolovozu 2023. godine, kako bi se ublažio potencijalni ekonomski utjecaj privremeno zatvorenog hotela na lokalnu zajednicu, Dalmatie Grupa je lokalnoj samoupravi unaprijed podmirila određene koncesijske naknade i poreze za 2024. i 2025. godinu. Očekuje se da će obnovljeni hotel Labineca udvostručiti prihode od soba te tako vidno nadoknaditi bilo koje kratkoročne ekonomske učinke renovacije.

Dalmatie Grupa stekla je hotel Labineca u Gradcu u sklopu paketa nenaplativih kredita. Njegovi prijašnji vlasnici nisu imali namjeru ulagati u obnovu ili održavanje hotela, što je dovelo do katastrofalnih uvjeta i brojnih neriješenih pitanja, uključujući nepodmirene poreze, doprinose i dugove dobavljačima. Dalmatie Grupa sklopila je razumne nagodbe s dužnicima, ponudila konkretnu pomoć partnerima i radila na zadržavanju svih zaposlenika tijekom pandemije COVID-19. Trenutno više od 40 bivših zaposlenika hotela radi u drugim objektima Grupe.

14. srpanj 2024 10:28