Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Damir Vanđelić će na direktorskom mjestu RoomOrdersa pronalaziti financiranje i investitore

01. Kolovoz 2022.
Damir Vanđelićfoto Ratko Mavar

Ja sam CEO RoomOrders Inc-a, ili grupe, sto je lakse.

Nakon što je u studenom prošle godine dao ostavku na mjestu šefa Fonda za obnovu Grada Zagreba, a prije dva mjeseca osnovao Znanstveno-razvojnu incijativu ZRIN, Damir Vanđelić ima novo radno mjesto. Bivši predsjednik Uprave Croatia osiguranja i bivši predsjednik Nadzornog odbora INA-e postao je, naime, glavni izvršni direktor startupa RoomOrders Global za beskontaktno naručivanje i plaćanje u hotelima i restoranima, koja ima sjedište u Europskoj uniji, odnosno u Zagrebu.

Dio je to RoomOrders Inc. grupe sa sjedištem u Newarku, u SAD-u, čiji su osnivači Viktor Matić i Haris Dizdarević. Glavni izvršni direktor RoomOrders Inc. grupe je Eugene Brčić Jones, koji je usredotočen na globalnu strategiju i marketing.

– RoomOrders ima odličan kapacitet globalnog rasta i već je prisutan u SAD-u, Australiji i Europi. Moj glavni zadatak je rast i razvoj poslovanja te nalaženje financiranja i investitora koji bi pratili potrebe tog rasta – objašnjava Vanđelić svoju novu ulogu strateškog širenja RoomOrdersa po europskim ljetovalištima.

Kako nam je objasnio, RoomOrders je programsko rješenje stvoreno u Zagrebu koje olakšava usluge naručivanja i plaćanja uz pomoć QR koda.

– Smanjuje fizičku interakciju u skladu s novim pandemijskim uvjetima života, a omogućuje kvalitetnije i lakše izmjenjive ponude i cjenike uz smanjenje troškova osoblja i smanjenje vremena čekanja gostiju na isporuku – dodao je Vanđelić, koji iza sebe ima bogato iskustvo i u turizmu.

– Nekih 16 godina sam sudjelovao u nastanku i rastu Maistre i pri tome sam naučio puno o potrebama strane industrije i očekivanjima gostiju. Vjerujem da je RoomOrders odličan proizvod koji uz odlično iskustvo klijenata omogućuje digitalnu tranziciju uz niske naknade i brzu implementaciju. Očekujem njegov rast i uspjeh u idućim godinama – kaže Vanđelić kojemu je drago daje i on, uz nekoliko stranih savjetnika, dio te priče.

26. travanj 2024 01:38