Tvrtke i tržišta
StoryEditor

DHL postaje glavni partner Muzeja Van Gogha

06. Srpanj 2022.
Čelnici DHL-a i Muzeja Van Gogh

Muzej Van Gogha i DHL postaju globalni partneri nakon dvije godine lokalne suradnje. Oslanjajući se na obrazovno iskustvo Muzeja Van Gogha i globalnog dosega DHL-a partneri će tijekom sljedeće tri godine zajednički djelovati s ciljem pozitivnog utjecaja na živote novih generacija diljem svijeta kroz remek-djela Vincenta Van Gogha, navodi se u priopćenju.

– Podrška DHL-a od iznimne nam je važnosti, posebice u ovim izazovnim vremenima. Radujem se uspješnoj suradnji u kojoj snaga umjetnosti čini razliku u životima novih generacija – kaže Emilie Gordenker, generalna direktorica Muzeja Van Gogha.

Kroz umjetnost i životnu priču Van Gogha partneri za cilj imaju nadahnuti i povezati djecu diljem svijeta kojoj (umjetničko) obrazovanje nije uvijek dostupno. Ta će djeca učiti o slikarevom životu i opusu i istražiti osobne razvojne teme kao što je otkrivanje identiteta, ostvarenje snova i prevladavanje prepreka. Program kreće ove jeseni, a DHL nudi kompletnu uslugu otpreme i koordinaciju logistike.

– Iznimno smo ponosni što možemo proširiti i dalje razvijati naše postojeće uspješno partnerstvo s Muzejom Van Gogha. Kako sam mišljenja da je umjetnost bitan aspekt života, čast nam je biti ključni partner u stvaranju uključive umjetnosti i približavanju nevjerojatnih djela Van Gogha novoj publici diljem svijeta. S obzirom da je DHL-ov slogan 'Povezujemo ljude, unaprjeđujemo životni standard' posebno smo uzbuđeni zbog pokretanja ovog novog globalnog obrazovnog programa u rujnu – kaže Alberto Nobis, izvršni direktor DHL Expressa Europa.

Oba partnera cijene zapošljivost i obrazovanje. Kao dio svojeg plana održivosti, Grupacija Deutsche Post DHL svake godine ulaže 1 posto svoje neto dobiti u inicijative društvenog utjecaja. Kroz svoj program GoTeach DHL podržava djecu i mlade pružajući temelje za bolje mogućnosti zapošljavanja. Muzej Van Gogha već je desetljećima poznat je po svom obrazovnom utjecaju razvijanjem interaktivne nastave i nastavnih resursa za osnovne i srednje škole.

U lipnju 2020. DHL Express postao je službeni logistički partner Muzeja Van Gogha, rukujući svim pošiljkama iz web trgovine Muzeja Van Gogha na održiviji način koristeći DHL-ovu klimatski neutralnu dostavu GoGreen. Tako je njegova umjetnost obožavateljima Van Goghova lika i djela bila dostupna i u vremenima u kojima posjet muzejima nije uvijek bio moguć zbog pandemije.

03. svibanj 2024 03:10