Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Podravka: Dioničarima dividenda od 13 kuna po dionici, 45 posto veća nego lani

25. Lipanj 2022.
Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke

U povodu održavanja Podravkine glavne skupštine dioničarima se obratila i predsjednica Uprave Martina Dalić poručivši im da je kompanija zadržala snažnu financijsku poziciju otvorenu za rast poslovanja i investicija

Prošlog je utorka u Koprivnici održana glavna skupština Podravke, čijim se dioničarima u povodu toga pismeno obratila i Martina Dalić, predsjednica Uprave. Podsjetila ih je da je lani Grupa Podravka ostvarila ukupne prihode od 4,63 milijarde kuna, što je bio rast od 2,8 posto, a neto dobit iznosila je 309,2 milijuna kuna, 24,2 posto više nego godinu prije.

‘Rezultati koje je Grupa ostvarila u prošloj godini omogućili su nam da predložimo isplatu dividende u iznosu od 13 kuna po dionici, što je 45 posto veća dividenda nego prošle godine, kada je isplaćeno devet kuna po dionici. Predložena dividenda od 13 kuna čini dva posto cijene koju je dionica imala na kraju prošle godine i time se Podravka približila standardima naše industrije glede dividendnog prinosa koji se isplaćuje dioničarima. Vjerujem da ovaj iskorak vas, naše dioničare, čini zadovoljnima. I mi koji radimo u kompaniji time smo zadovoljni jer smo stvarajući uvjete za ovakav dividendni prinos učinili još jedan korak u izgradnji stabilne kompanije koja ima snage dioničarima isplatiti primjerenu dividendu, zadržavajući snažnu financijsku poziciju otvorenu za rast poslovanja i investicija. Valja spomenuti i da je u 2021. godini dodatno smanjena zaduženost Grupe. Omjer neto duga i EBITDA-a smanjen je na 0,8, uza snažan i stabilan cash flow i dodatno poboljšanje uvjeta financiranja. Upravo ovakva snažna financijska pozicija Grupe jamči provedbu naših ambicioznih investicijskih planova i otvara prostor za širenje poslovanja‘, poručila je, među ostalim, Dalić. 

25. travanj 2024 09:17