Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Drago Cmuk postao partner u Mazarsu i direktor Mazars Digitala

26. Siječanj 2023.
Drago Cmuk i Kristijan Cinottifoto PR

Tvrtka za porezno savjetovanje i reviziju Mazars Cinotti kupila je većinski udio u Spona digitalu, a samim time je njen direktor Drago Cmuk postao partner i direktor Mazars Digitala. 

- Kristijan Cinotti i partneri su odlučili ‘odriješiti kesu‘ i dati nam puno povjerenje što je za nas velika čast i ogroman uspjeh. Mazars je već neko vrijeme svjestan krize u području digitalnog savjetovanja. Prvi je svakako nedostatak stručnih kadrova sa poznavanjem regionalnih problema i najboljih svjetskih praksi (jer regionalno ima premalo naprednih biznisa).

Drugi je ogroman prostor između digitalnih strategija visoke razine (koje se rijetko bave toliko važnim detaljima) i roadmapa koje rade implementatori određenih aplikacija. Dok će prvi nuditi apstraktna rješenja koja su teško provediva, drugi guraju vlastite alate kao best fit - bez nužne analize i optimiranja procesa i poslovnih modela. Kao što dobro znamo, to najčešće završi u slijepim ulicama - Lideru je rekao Drago Cmuk, partner u Mazars Cinottiju i direktor u Mazars Digitalu. 

Cmuk je u travnju prošle godine pokrenuo vlastitu tvrtku Spona digital za izradu digitalnih strategija i upravljanje organizacijskom kulturom. Napravio je to, kaže, iz očite potrebe: preko 80 posto projekata digitalne transformacije zapne na ljudskoj, a ne na tehničkoj komponenti.

Još jače zakoračili u svijet digitalnog savjetovanja

- Nije bilo lako iskoračiti iz uhodanog posla i vodeće pozicije u prošloj tvrtki, ali pokazalo se da je iskustvo koje sam stjecao godinama - urodilo plodom. Nekoliko strategija koje smo radili dobile su maksimalni broj bodova na #EUfondovi natječajima, a još nekoliko projekata i poslovnih promjena je procvalo uz našu pomoć. Jedan od projekata bila je i digitalna strategija za #Mazars, jednu od najbrže rastućih konzultantskih kuća u regiji - dodao je Cmuk.

Mazars je, podsjećamo, međunarodno integrirano partnerstvo koje posluje u više od 95 zemalja i teritorija diljem svijeta. U vlasništvu je lokalnih partnera i pružaju savjetodavnenusluge u području strategije, financija, i revizije te digitalnih i zelenih (ESG) rješenja.

- Spona digital ima veliko iskustvo u transformaciji industrije i nove pakete usluga koje bitno mijenjaju tržište. U realizaciji je već nekoliko novih digitalnih financijskih proizvoda koji su dobili financiranje #EUfondovi, a tijeku je i digitalna transformacija naših vlastitih usluga. Svojim partnerima i klijentima želimo poručiti da u neizvjesnu i izazovnu digitalnu budućnost ne moraju ići sami. Ta je budućnost već počela i puna je prilika koje želimo otključati zajedno s njima - rekao je Kristijan Cinotti, izvršni direktor Mazarsa u Hrvatskoj. 

Cinotti je na LinkedInu objavio vijest o #DigitalAdvisoryju, novom service lineu koji će njihovim partnerima pomoći osigurati ‘vrhunsko korisničko iskustvo i fantastičnu digitalnu budućnost‘.

- Taj će odjel kao naš novi partner voditi Drago Cmuk, PhD čije je iskustvo temelj stručnosti i kvalitete koju želimo donijeti na tržite gladno takvih usluga - zaključio je Cinotti. 

19. travanj 2024 11:02