Tvrtke i tržišta
StoryEditor

ENNA Grupa preuzela geotermalni projekt od Dragana Jurilja

14. Rujan 2022.
Pavao Vujnovac

ENNA Grupa u vlasništvu Pavla Vujnovca zakoračila je u još jedan energetski segment – geotermalnu energiju. Naime, krajem lipnja, kao novi vlasnik tvrtke Geo Power Babina Greda, koja ima dozvole za istraživanje geotermalnih voda u istražnom prostoru Babina Greda 1, upisala se tvrtka ENNA Renew. Riječ je o novoj kompaniji iz ENNA Grupe, koja je uz tvrtke ENNA Esco i ENNA Solar, usmjerena prema ulaganjima u obnovljive izvore energije.

Vijest o preuzimanju geotermalnog projekta Babina Greda 1 od poduzetnika Dragana Jurilja potvrdili su i iz ENNA Grupe, najavivši da do kraja godine planiraju završiti s istražnim radnjama na ovom geotermalnom projektu.

– U skladu s odobrenim Programom istražnih aktivnosti na istražnom prostoru geotermalne vode 'Babina Greda 1' predviđena su hidrodinamička i termodinamička ispitivanja na postojećoj bušotini Babina Greda-1 (BaG-1) i te istražne aktivnosti planiramo odraditi do kraja ove godine. Konačni cilj je, ako ležište opravda naša očekivanja, ishoditi dozvolu za eksploataciju te izgraditi geotermalnu elektranu koja će proizvoditi električnu energiju, a toplinsku energiju iskoristiti za sustave toplinarstva i poljoprivrede koji će doprinijeti razvoju lokalne zajednice i razvoju gospodarstva. ENNA grupa aktivno analizira daljnji razvoj geotermalnih potencijala na prostoru RH, a kako je i poznato već smo daleko odmakli s projektima obnovljivih izvora iz energije sunca – najavili su iz ENNA Grupe.

Sudeći prema posljednjim ulaganjima, ENNA Grupa jako diverzificira svoje poslovanje, a jedan od smjerova diverzifikacije je ulaganje u proizvodnju energije iz obnovljivih izvora energije. U tom segmentu, ENNA Grupa sada ima oko 100 MW aktualnih ili projekata u razvoju.

20. travanj 2024 17:46