Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Ericsson Nikola Tesla potpisao dva ugovora vrijedna više od 17 milijuna kuna

25. Ožujak 2022.
foto Ratko Mavar

Kompanija Ericsson Nikola Tesla potpisala je dva nova ugovora na domaćem tržištu vrijedna 17,4 milijuna kuna, objavili su u petak iz te kompanije.

Ericsson NT i slovenski Realis informacijske tehnologije, kao zajednica ponuditelja, potpisali su s Hrvatskim cestama ugovor vrijedan 3,9 milijuna kuna.

Riječ je o projektu uspostave nacionalne pristupne točke za multimodalne informacije u prometu kao i razvoja rutnog vodiča u sklopu pružanja usluga multimodalnih informacija u prometu. 

Nacionalna pristupna točka, kako se navodi u priopćenju, omogućava korisnicima dostup podacima o putovanjima i prometu te povijesne podatke o prometu za različite načine prijevoza.

Tijela nadležna za promet u državama članicama EU odnosno prijevoznici, upravitelji infrastrukture ili pružatelji usluga prijevoza daju i ažuriraju podatke na zahtjev.

Putem nacionalne pristupne točke omogućena je razmjena statičnih i dinamičnih informacija.

Statični podaci o putovanjima i prometu neophodni su za potrebe informiranja i planiranja prije putovanja te ih stoga zahtijevaju sve države članice EU. Dinamični podaci o putovanjima i prometu, primjerice smetnje i kašnjenja, omogućuju krajnjim korisnicima da donesu dobro informirane odluke o putovanju i uštede vrijeme.

Sastavni dio nacionalne pristupne točke su informacije o linijama javnog prijevoza, o stajalištima, o voznim redovima i ostale informacije koje su utvrđene regulativom EU.

Također, Ericsson NT je u konzorciju s tvrtkom King ICT potpisao novi trogodišnji okvirni sporazum s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske o održavanju sustava za hitne pozive vrijedan 13,5 milijuna kuna.

20. travanj 2024 15:00