Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Hanfa odobrila prospekt uvrštenja dionica Mon Perina na ZSE

17. Ožujak 2022.
HANFA, Josipa Račkoga 6 - Zagrebfoto Dražen Lapić

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je odobrilo prospekt za uvrštenje 106,7 milijuna dionica tvrtke Mon Perin na uređeno tržište Zagrebačke burze.

Turističku tvrtku Mon Perin iz istarskih Bala osnovao je 2005. godine poduzetnik Plinio Cuccurin s idejom razvoja socijalnog poduzetništva, koje se temelji na posebnoj strukturi vlasništva i načina ulaganja u lokalnu zajednicu.

Prije dvije godine Mon Perin se iz društva s ograničenom odgovornošću transformirao u dioničko društvo koje sada broji više od 900 malih dioničara, uglavnom stanovnika Bala. 

Tvrtka je na izvanrednoj skupštini održanoj krajem listopada lani donijela odluku o uvrštenju dionica na ZSE, kao i odluku o dokapitalizaciji.

Dokapitalizacija je u međuvremenu provedena, u sklopu koje je temeljni kapital nominalno povećan za otprilike 10,7 milijuna kuna, na 106,7 milijuna kuna, a tako prikupljen kapital Uprava namjerava iskoristiti za dodatno unaprijeđenje standarda svojih turističkih kapaciteta, prvenstveno u podizanje kvalitete kampa Mon Perin. 

17. travanj 2024 14:43