Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Klimaoprema, KOER i MCRT postaju dio hrvatske grupacije Amelicor

14. Lipanj 2022.
Segio Galošić, član uprave Amelicora

Hrvatska tvrtka Klimaoprema, jedan od globalnih lidera u rješenjima za klimatizaciju i ventilaciju te inženjering u gradnji farmaceutskih pogona, KOER, tehnološka tvrtka koja je razvila infrastrukturu prve hrvatske virtualne elektrane i MCRT, njemačka kompanija koju je Klimaoprema akvizirala u travnju prošle godine, postaju dio Amelicor grupacije.

S obzirom na veliki broj djelatnosti tvrtki, među kojima su projektiranje, razvoj i proizvodnja vrhunske tehnologije za najnaprednije svjetske industrije kao što su farmacija, mikroelektronika i healthcare, javila se potreba za osnivanjem grupacije koji će ujediniti različite segmente poslovanja ovih, već sada snažnih, brendova.

– Prepoznali smo potrebu za novim krovnim brendom koji će objediniti svu širinu našeg poslovanja te postojećim brendovima pomoći pri internacionalizaciji. Amelicor je složenica dviju engleskih riječi: ameliorate, što znači poboljšati, unaprijediti te core, odnosno središta ili srži. Ime holdinga ujedno je konotacija na poboljšanje života kao srži našeg poslovanja – pojasnio je Sergio Galošić, član uprave Amelicora.

Cijela grupacija, sa sjedištem u Zagrebu, broji oko 850 zaposlenih, a Klimaoprema ima najveći udio u poslovanju Amelicora te će ostati najsnažnija poluga i temelj razvoja kompanije. Iz male tvrtke sa samo 12 zaposlenika koja je poslovanje započela u obiteljskoj kući u Samoboru davne 1975. godine, Klimaoprema je kroz kontinuirano i promišljeno ulaganje u tehnologiju postala jedna od najkonkurentnijih u Europi u proizvodnji segmenata ventilacijskih sustava, kao i u inženjeringu čistih prostora.

– Amelicor grupa pomoći će u marketingu i razvoju ljudskih potencijala, pozicioniranju naših novih kompanija i voditi računa o internacionalizaciji cijele grupacije – zaključuje Galošić te dodaje da planiraju dodatnu ekspanziju i nova zapošljavanja jer smatra kako je sada najbolja prilika za nove investicije u Hrvatskoj i inozemstvu.

26. travanj 2024 21:32