Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Kristian Šustar vraća se hotelijerstvu, upravljat će investicijama izraelske Brown Grupe u Rijeci

08. Svibanj 2023.
Kristijan Šustar

Nakon što se nedavno oprostio sa svojim zadnjem poslodavcem, Borisom Žgombom, čelnim čovjekom Uniline Grupe (najvećeg turoperatora u Hrvatskoj), Kristian Šustar vraća se u svoj matični sektor – hotelijerstvo. Preuzeo je nedavno poziciju glavnog izvršnog direktora (CEO) tvrtke Jadran Hoteli Rijeka, hotelsku grupaciju koju je lani preuzela izraelska kompanija Brown Hotels. Šustar će u toj grupaciji, kako saznajemo, prvenstveno biti zadužen za razvoj, investicije i akvizicije.

Dugogodišnji stručnjak i menadžer u turističkom sektoru, inače rodom Riječanin, u svojoj se dugogodišnjoj karijeri dokazao na sličnim projektima u najjačim hotelskim kompanijama u Hrvatskoj. Vodio je Jadranske luksuzne hotele nekadašnjeg vlasnika Gorana Štroka, kao predsjednik Uprave Maistre vodio je Adrisove projekte u Rovinju, a bio je i član Uprave HUP-a Zagreb i predsjednik Uprave Dubrovačke rivijere, u nekadašnjem vlasništvu pokojnog Anđelka Leke, prije nego što su najjači zagrebački hoteli prodani Maistri.

Sa hotelijerske scene Šustar se povukao 2018. godine, kada je preuzeo funkciju direktora razvoja Unilinea. U Hrvatskoj turističkoj zajednici je u dva mandata bio član Turističkog vijeća te predsjednik Nadzornog odbora te je sedam godina predsjedavao Udrugom poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), nacionalnom udrugom hotelijera.

Slijedi rebranding hotela

Prilikom preuzimanja riječkih hotela, u nekadašnjem većinskom vlasništvu privatiziranog komunalnog poduzeća Tržnice Rijeka te još četiri manja dioničara, Izraelci su najavili ambiciozne planove za razvoj turizma u Hrvatskoj pa je tako Brown Grupa najavila proces rebrendinga Jadran hotela na svih sedam lokacija na kojima se nalaze njihovi objekti: ukupno sedam hotela, dva restorana i turistički kamp, i to na području Rijeke, Kostrene i Kraljevice.

Fokus novih vlasnika, kako je navedeno u priopćenju, trebao bi najprije biti usmjeren na prva tri hotela u Rijeci pa bi tako hotel Continental trebao biti preimenovan u Brown Continental Rijeka, hotel Jadran Brown Beach Jadran Rijeka te hotel Neboder u Brown Lighthouse Rijeka.

Već duži niz godina Brown Grupa također upravlja i wellness hotelom Brown Beach House u Trogiru.

Prilikom preuzimanja portfelja Leon Avigad, osnivač i suvlasnik Brown Hotels Grupe istaknuo je u priopćenju kako na riječkom području trenutno postoji veliki interes stranih investitora te kako Brown Hotels Grupa želi biti dio toga trenda, uključujući izgradnju i obnovu hotela te prepoznatljivih Brown atrakcija kao što su ekskluzivni fine-dining restorani, rooftop barovi, noćni klubovi, bazeni i spa zone te brojne druge atrakcije.

Izraelska grupacija u svome portfelju upravlja sa nizom lifestyle i boutique hotela u Njemačkoj, Grčkoj, Cipru i Izraelu.

Krajem ožujka Jadran Hoteli postali su i službeni sponzor riječkog nogometnog prvoligaša HNK Rijeka.

06. travanj 2024 09:32