Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Kristina Ivišić i Antonija Dragičević Hatlak nove su direktorice u A1 Hrvatska

07. Studeni 2023.
Antonija Dragičević Hatlak i Kristina Ivišić, A1 Hrvatska

Tim A1 Hrvatska pojačan je s nove dvije menadžerice – Kristina Ivišić kao direktorica Odjela za prodaju korporativnim korisnicima te Antonija Dragičević Hatlak  kao direktorica Nabave. Organizacijskim promjenama dodatno se osnažuju žene na rukovodećim pozicijama.

Direktorica Odjela za prodaju korporativnim korisnicima Kristina Ivišić svoju je karijeru tijekom 18 godina razvijala na području telekomunikacija i ICT-a u Hrvatskom telekomu. Bila je član tima Deutsche Telekom Europa za proizvodnu vertikalu u sklopu koje je sudjelovala na projektu Pametnih tvornica. Uz međunarodno obrazovanje i veliko iskustvo u prodaji odlikuje je inovativan pristup u prodajnim strategijama, razvijanju partnerskih mreža i vođenju strateških inicijativa. Uspješno je upravljala širokim portfeljem i osiguravala kontinuirani rast poslovanja.

Direktorica Nabave Antonija Dragičević Hatlak radila je na visokim pozicijama u MOL Grupi i INA-i, demonstrirajući svoju stručnost u vođenju timova na lokalnoj i međunarodnoj razini. Kao izvršna direktorica nabave MOL Grupe za istraživanje i proizvodnju nafte i plina vodila je timove i procese u Hrvatskoj, Mađarskoj, Rusiji, Kazahstanu i Pakistanu. U A1 Hrvatska donosi bogato iskustvo iz industrije nafte i plina, a posebno u području opskrbnog lanca, nabave i pregovaranja.

Kako navode u priopćenju, A1 Hrvatska potiče žene u businessu i IT-ju na preuzimanje vodećih funkcija te ih trenutno na rukovodećim pozicijama u kompaniji ima 46 posto. Upravo je jedan od ciljeva strategije održivog razvoja A1 ulaganje u edukaciju, jednake mogućnosti za učenje i napredak. Kroz niz programa potiču se žene za veću uključenost u STEM zanimanja, poput programa A1 STEMfemme namijenjenog studenticama STEM fakulteta kojima se pruža plaćena stručna praksa i prilika rada na međunarodnim, inovativnim projektima. Dodatno, prošle je godine nastala  inačica programa pod nazivom A1 STEMfemme Jr. koja se provodi u 14 osnovnih škola u Splitu s ciljem jačanja ambicija i osnaživanja djevojčica prema STEM zanimanjima.

12. listopad 2024 20:11