Tvrtke i tržišta
StoryEditor

M San Grupa u Rugvici planira proizvodnju 20 tisuća električnih bicikala

04. Travanj 2023.
M San Grupa
Tvrtka MS Energy, iz sastava M San grupe, predstavila je u utorak u Rugvici novi proizvodni pogon električnih bicikla u kojem planiraju proizvodnju 20 tisuća bicikala godišnje.
 
Tvrtka MS Energy u novom proizvodnom pogonu sastavlja tri kategorije bicikala - gradski, brdski i trekking bicikli. Proizvodi se 13 različitih modela bicikla - sedam modela gradskih bicikla, tri brdskih, dva trekking bicikla, kao i jedan sklopivi bicikl.
 
- S 22 do 24 radnika u smjeni sastavi se oko 130 do 140 bicikala u jednoj smjeni, a proizvodnja je linearna kako bi osigurali najbolju kvalitetu - rekao je voditelj proizvodnje Mislav Belavić. Dodao je da trenutno tvrtka MS Energy ima osam stalno zaposlenih, a uz njih rade i vanjski suradnici. 
 
- Lani smo proizveli oko 10 tisuća bicikala, a planiramo poduplati proizvodnju - rekao je Belavić. 
 
Dodao je da se pripremaju i za nove modele bicikala za sezonu, a završiti treba još oko tisuću komada sklopivih bicikala. Tvrtka MS Energy ustvari u pogonu u Rugvici sastavlja bicikle, za koje dijelovi dolaze od raznih dobavljača, prije svega iz Kine. 
 
Dijelovi dolaze zapakirani i sklapaju se u pogonu kroz niz procesa, od sastavljanja rame i guma do pakiranja gotovog bicikla, objasnio je Belavić, ističući i kako se kompletan dizajn bicikla radi u M San Grupi. 
 
Po riječima product managera Borisa Kozića, svaki je njihov bicikl testiran u laboratoriju i zadovoljavaju sve europske norme i certifikate, zbog čega je Europska unija i povoljno tržište za kompaniju. Tržište na koje se MS Energy fokusira je srednja i zapadna Europa, rekao je Kozić. 
 
Po iznijetim podatcima, u Hrvatskoj je MS Energy prodao 1.700 komada električnih bicikala u godini dana. Prosječna cijena MS Energy električnih bicikla je od 1.200 do 2.400 eura, a najprodavaniji su, kažu u tvrtki, sklopivi bicikli. 
26. travanj 2024 16:47