Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Mađarska tvrtka Belfry preuzima Pismorad iz Svete Nedelje

19. Prosinac 2022.

Mađarska tvrtka Belfry s sjedištem u Budimpešti kupila je značajan udio vlasništva tvrtke Pismorad iz Svete Nedelje.

Tvrtka Belfry je pružatelj raznovrsnih infrastrukturnih usluga, a djeluje u područjima digitalnih komunikacijskih sustava, posebice u cestogradnji i željezničkoj izgradnji, proširenju komunalne infrastrukture kao što su prometni inženjering i radovi na rekonstrukciji, proizvodnji asfalta i betona te upravljanju objektima i voznim parkom.

Mađarska je tvrtka trenutno prisutna u osam zemalja diljem srednje i istočne Europe, uključujući naravno i Hrvatsku.

Sa sjedištem u Svetoj Nedelji, Pismorad je vodeći proizvođač vertikalnih i horizontalnih prometnih znakova i pružatelj usluga hrapavljenja površina u Hrvatskoj. Osnovana 1945. godine, danas je tvrtka najveći hrvatski proizvođač signalizacije, vođena upornim rastom posljednjih godina. Pismorad je 2020. godine izgradio potpuno novi proizvodni pogon, proširivši svoje mogućnosti najsuvremenijim strojevima. Tvrtka primarno služi državnim, međužupanijskim i lokalnim tvrtkama za izgradnju cesta, te djeluje kao distributer drugim regionalnim proizvođačima signalizacije.

Postajući značajnim dioničarom Pismorada, Belfry jača svoju tržišnu poziciju u srednjoj i istočnoj Europi, posebice Hrvatskoj, te dodaje nove mogućnosti svom portfelju proizvoda.

Tvrtka Grubišić i Partneri, neovisna savjetodavna tvrtka koja se fokusira na spajanja i preuzimanja, prikupljanje kapitala, procjene vrijednosti poduzeća te usluge due diligencea i financijsko restrukturiranje savjetnički je odradila ovaj posao prodaje  udjela tvrtke Pismorad.

15. travanj 2024 09:39