Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Nexe ipak nije postao suvlasnik tvrtke b4b

11. Svibanj 2022.
Ivan Ergović, Nexe Grupafoto Dražen Lapić

Iako je u Sudskom registru objavljeno da je Nexe grupa ušla u vlasničku strukturu IT tvrtke b4b sustavi, aplikacije, programi, prema informacijama koje dolaze iz našičke tvrtke to se ipak nije dogodilo. Iz Uprave Nexe grupe na čijem je čelu Ivan Ergović potvrdili su da je postojala namjera tvrtke Nexe da 'uđe u vlasničku strukturu B4B-a, u skladu s odrednicama strateškog razvoja i kontinuiranog ulaganja u digitalizaciju svojih procesa na svim razinama'.

- Do konačne realizacije kupoprodaje udjela nije došlo jer sadašnji vlasnici društva b4b razmišljaju oko uključivanja strateškog partnera u poslovanje tvrtke. Sukladno tome, donijeta je odluka da se ulazak Nexe u vlasničku strukturu odgodi za naredni period, a konačna odluka ovisit će o interesu i mogućnostima u tom trenutku – poručili su iz našičke tvrtke.

Tvrtka b4b je osnovava prije 25 godina, a danas drži visoku poziciju među SAP konzultantskim tvrtkama u regiji. Države u kojima su poslovno najaktivniji su Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Slovenija, Crna Gora i Srbija, a strateška odrednica im je iskorak prema tržištu srednje i zapadne Europe. U timu imaju više od 50 vrhunskih SAP konzultanata, a projekti koje ova tvrtka realizira baziraju se na najnovijim SAP rješenjima.

18. travanj 2024 23:56