Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Nova vodstva: Sredinom godine čekaju nas promjene na čelu dvije velike hrvatske kompanije

24. Siječanj 2024.

Krajem prve polovice ove godine, na domaćoj poslovnoj sceni uslijedit će važne smjene u vodstvu dva najveća telekoma u Hrvatskoj. Naime, još je u prosincu najavljen odlazak dosadašnjeg predsjednika Uprave Hrvatskog Telekoma Kostasa Nebisa, kojega će na toj funkciji s 1. srpnjem 2024. zamijeniti Nataša Rapaić, sadašnja članica Uprave HT-a. No, jučer je stigla vijest i da Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska, napušta tu funkciju krajem svibnja 2024., nakon čega će njegovu ulogu preuzeti Dejan Turk, dosadašnji predsjednik Uprave A1 Slovenija i A1 Srbija. Dva se telekoma, dakle, pripremaju za ključne promjene na svojim čelima, koje će definirati narednu fazu njihova razvoja, ali i razvoja telekomunikacijske infrastrukture u Hrvatskoj.

Hrvatski Telekom

Iz HT-a poručuju da s Rapaić imaju ‘snažnu nasljednicu iz vlastitih redova‘, budući da je posljednjih deset godina članica Uprave i glavna operativna direktorica za privatne korisnike, a osim što je imenovana predsjednicom Uprave, sada će također preuzeti funkciju glavne izvršne direktorice HT-a.

image

Nataša Rapaić

– S obzirom na njezinu usmjerenost razvoju i rastu poslovanja te dosad postignute odlične rezultate, Nataša će i kao predsjednica Uprave nastaviti uspješnu priču Hrvatskog Telekoma – izjavila je Dominique Leroy, članica Uprave Deutsche Telekoma za Europu, čiji je HT član.

Nebis, pak, nakon pet godina u HT-u nastavlja karijeru u Deutsche Telekom grupi, preuzimajući funkciju predsjednika Uprave OTE grupe u Grčkoj.

A1 Hrvatska

No, s druge strane, Dvorjančanský odlaskom s čela A1 Hrvatska krajem svibnja 2024. napušta i A1 Telekom Austria Grupu i to, kako je priopćeno, na vlastiti zahtjev.

S prvim danom lipnja na čelo Uprave A1 Hrvatska dolazi Turk, koji je na funkciji izvršnog direktora i direktora marketinga A1 Srbija posljednjih deset godina, a od 2015. preuzeo je i dužnost predsjednika Uprave i direktora marketinga novoformiranog klastera A1 Telekom Austria Group Srbije i Slovenije. Uz A1 Hrvatska, iz sjedišta u Zagrebu nastavit će voditi i A1 Slovenija.

image

Dejan Turk, novi predsjednik Uprave A1 Hrvatska

foto A1 Hrvatska

Što se tiče buduće strategije, iz kompanije najavljuju nastavak ulaganja u modernizaciju mobilne mreže i 5G te u uvođenje optičke infrastrukture.

25. travanj 2024 03:07